Anglicy byli nie tylko nieco gorsi, ale też po prostu nudni, jak grupa gości waląca kilofami w asfalt.
Ciekawe, że tak to widzisz. Mnie się wydaje, że od kilkunastu lat nie grali tak dziarsko i do przodu, ale może taka jest specyfika tych mistrzostw. Nawet Włochom się udzieliło.
Jak dla mnie o wygranej zadecydowało nadzikowanie Suareza. To jest dzik, tylko nie na żołędzie, a na bramki. Wystarczy spojrzeć na jego mowę ciała, jak idzie do sprintu, jak wygląda podczas strzału. W meczu z Polską na Narodowym też to było widać, gdy cały czas balansował na granicy spalonego - ale nie jak sęp typu Inzaghi, tylko właśnie jak dzik. Nie lubię go za tę rękę z Ghaną, ale jego wola walki i zwycięstwa jest niesamowita.
Nie pamiętam takich mistrzostw jeżeli chodzi o bramki a już w szczególności o wyniki.
ps.Jeszcze Kostaryka zostanie mistrzem
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Bardzo dobre mistrzostwa. Ciekawe mecze, dużo bramek. Na razie najładniej grają Niemcy i Francja - czy utrzymają formę? Kostaryka - zawsze ktoś jest czarnym koniem ale najczęściej góra ćwierćfinał to to co osiąga.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Cala Brazylia, przez 90 minut, trzymala kciuki by Persowie urwali punkty Argentynie.
Niestety chwila nieuwagi w 91 minucie, i znow kiepska Argentyna wygrala mecz, szkoda.
Iran powinien mieć karnego według mnie ale ostatecznie o wyniku zadecydował Messi, który już 6 pkt. zrobił Argentynie. Mecz w drugiej połowie całkiem niezły i to dzięki Iranowi.
I połowa Niemcy Ghana trochę rozczarowuje, nie to, że jest źle - ale ot tego meczu wymagam dużo więcej. Nastawiłem się na wymianę ataków i co najmniej dwa gole w I połowie. Niemcy mieli sytuację ale Neuer to jednak klasa najwyższa.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Niemcy : Ghana
W pierwszej polowie zasluzona drzemka, za to druga polowa ma super dramaturgie.
Na te chwile 2:2 i mam nadzieje, ze obie strony nie powiedzialy jeszcze ostatniego slowa.
P.S.
Klose niech lepiej strzela gole, bo na przewrotki do przodu jest juz za stary i jeszcze sobie krzywde zrobi.
KIedyś już w lidze po jednej z przewrotek po strzelonym golu uszkodził sobie plecy
Mundial jest rewelacyjny, przebija mojego dotychczasowego faworyta czyli Francję 98' Świetne mecze, kupa goli, środek ciężkości przesunięty w końcu na ofensywę a nie jak w Niemczech i RPA na kunktatorstwo i zabezpieczanie tyłów kosztem ładnej gry. Najlepsze wrażenie? Niemcy I Francja, tuż za nimi Chorwacja. No i ta rewelacyjna Kostaryka skazywana na pożarcie. Osobiście liczyłem na lepszą postawę Argentyny, ale z tego co widzę 1/4 finału będzie sporym sukcesem.
Tez odnosicie wrażenie, ze ulubiona repra w studiu TVP to Hiszpania? Ciągle jak to nie usprawiedliwiają to ubolewają nad jej odpadnięciem. A dziś nawet bodajże Jońca stwierdził, że zagrali w sumie dobrze tylko skuteczności trochę zabrakło...
Świetny mecz Niemców z Ghaną i w sumie niezły wynik dający szansę wyeliminowania USA. Niemcy wyglądali na mniej świeżych ale to mogło wynikać z tego, że Ghana była bardziej po presją .
Świetna, emocjonująca druga połowa, gdyby Ghana strzeliła trzecią bramkę, byłoby po meczu ... a tak Niemcy zremisowali, a Klose poprawił sobie kilka klasyfikacji .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Mundial jest rewelacyjny, przebija mojego dotychczasowego faworyta czyli Francję 98' Świetne mecze, kupa goli, środek ciężkości przesunięty w końcu na ofensywę a nie jak w Niemczech i RPA na kunktatorstwo i zabezpieczanie tyłów kosztem ładnej gry. Najlepsze wrażenie? Niemcy I Francja, tuż za nimi Chorwacja. No i ta rewelacyjna Kostaryka skazywana na pożarcie. Osobiście liczyłem na lepszą postawę Argentyny, ale z tego co widzę 1/4 finału będzie sporym sukcesem.
To prawda, świetny ten mundial, poza nielicznymi bardzo słabymi meczami.
Do drużyn, które wymieniłeś dodałbym Holandię i z Ameryki Południowej Chile. Będzie ciekawy mecz pomiędzy tymi drużynami.
Sędziowie usiłują zabić ten piękny Mundial. Brak karnego dla Iranu, a teraz nie uznana prawidłowa bramka dla BiH - sędziowie nie znają chyba przepisów o spalonym (odgwizdują moment otrzymania piłki, a nie moment podania).
Comment