Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • garfunkel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.04
    • 1068

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
    Garfunkel no rzeczywiście, Częstochowa Wybieram się w niedziele na mecz oczywiście bo do nas zawitacie.. i przegracie a jak! Ale Częstochowa jest u nas lubiana i kibicuję też temu klubowi.
    .
    No, straszne proroctwo! Zaczęliśmy dobrze, więc wygramy

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
      Kiszocie, powiedzmy sobie szczerze - miejsce Polonii Bytom jest co najwyżej w trzeciej lidze. Ten klub jest finansowo przygotowany na taki wysiłek...
      Tak samo jest zresztą z moim RKM - jesteśmy w Ekstralidze, a kasę mamy pierwszoligową. I dlatego nasz pobyt w Elidze skończy się prawdopodobnie tak, jak wasza gra w II lidze. Choć trzymam kciuki za utrzymanie.
      Może i masz rację ale zauważ,że najbogatszy klub ekstraklasy ma mniejszy budżet od najbiedniejszego klubu I ligi ukraińskiej.Nie wspoominam o normalnych ligach europejskich.Natomiast w żużlu nasza liga jerst na samym topie i jeżdżą tam najlepsi żużlowcy świata.Więc sam przyznaj jaka jest różnica między piłką a żużlem.
      I bez narzekań proszę
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• grzes_ch
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.10
        • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
        Dlaczego przerazi i dlaczego sądzisz,że Kiszot o tym nie wie?
        Myślę , że Kiszot o tym wie , a przerazi to taka mała aluzja do naszej dyskusji o kibicach i przywiązaniu do barw klubowych. ( Bez urazy twoje )

Comment

• kiszot
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
          Myślę , że Kiszot o tym wie , a przerazi to taka mała aluzja do naszej dyskusji o kibicach i przywiązaniu do barw klubowych. ( Bez urazy twoje )
          Bo piłkarz czy żużlowiec to takie "dziwki" sportu.Podą zawsze tam gdzie lepiej płacą.Mają w dupie swój klub.Jedynym chyba takim przykładem "dziwki"ale przywiązanej do klubu jest Majdan z Pogonii.Dla niego od zawsze nr 1 jest Pogoń.Nosi ja w sercu i nawet na.

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

W zasadzie to zdziwiłem się czemu Rybnik dali do ekstraligi zamiast Gdańska. Bez obrazy, ale według mnie bardziej by się nadawała Zielona Góra albo Ostrów. Rybnik to typowa ekipa na 1 ligę - zarówno pod względem składu jak i finansowym...
            Budżet Bytomia 1 mln - mało jak na 2 ligę. Gdy moja Kuzienka jeszcze jakiś rok temu rywalizowała w 4 lidze z Gawinem Królewska Wola, to oni właśnie mieli budżet 1 mln i był to chyba najbogatszy klub 4 ligi. Ale teraz grają już w 3. No ale np. Polar Wrocław budżetu w ogóle praktycznie nie ma (jeden wielki dług), piłkarze grają za darmo, a z powodzeniem gra w 3 lidze z potentatami.

Garfunkel - waszą szansę widzę w niedzielę gdy Rudy i Mały byliby zmęczeni po GP. U was jak to zwykle na początku sezonu dobrze jeździ Hancock, który dobrze zna Wrocławski tor przecież, ale nie ma bata - nie wygracie!!
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

(...)

Garfunkel - waszą szansę widzę w niedzielę gdy Rudy i Mały byliby zmęczeni po GP. U was jak to zwykle na początku sezonu dobrze jeździ Hancock, który dobrze zna Wrocławski tor przecież, ale nie ma bata - nie wygracie!!
              Pożyjemy zobaczymy , chociaż po dwóch meczach Lwy lekko zawodzą.
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• kiszot
                🍼🍼
                • 2001.08
                • 8107

Budżet Bytomia 1 mln - mało jak na 2 ligę.
                Ale lepiej mieć tyle i byc bez długów niz mieć kilka milionów budżetu i kolosalne długi jak np.Widzew.
                Gdy moja Kuzienka jeszcze jakiś rok temu rywalizowała w 4 lidze z Gawinem Królewska Wola, to oni właśnie mieli budżet 1 mln i był to chyba najbogatszy klub 4 ligi. Ale teraz grają już w 3.
                Gadza sie tylko,ze Gawin to taka Dyskobolia tylko na trochę mniejszą skalę.Do wiejskiego klubiku wszedł bogaty facet i zaczyna robić klub.Ale czy to jest takie dobre? Pomyślcie sobie,taki Gawin gra w I lidze a potem w pucharach.Zgroza i pośmiewisko całej Europy.

Comment

• pjenknik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 3388

Dlaczego zgroza i pośmiewisko?
                  Jest w Europie kilka klubów ktore nie są z wielkich miast a potrafiły błysnąć w pucharach.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• babalumek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1207

Kopyr, odpowiadam w dziale o piłce bo tutaj jak ja nie przeniose kwestii, to nas pewnie przeniosą
                    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1955

Dzisiaj Tomuś G. stanął na pudle w GP w Krsko. Ciekawe jaką formę jutro w lidze zaprezentuje. Pepe zdobył aż jeden punkcik - chyba gorzej być nie może.
                      http://maremali.web-album.org/

Comment

• grzes_ch
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.10
                        • 612

Rzczywiście Tomek pojechał ( zwłaszcza w półfinale ) jak za dawnych dobrych lat , oby tak dalej . Jest pewna szansa bo najbliższe SGP we Wrocławiu. Ale wcale nie wyglądało to tak wesoło w pierwszych wyścigach . Tomek w wywiadach całą winą obarczył swoją Jawę i rzeczywiście na GM radził sobie o wiele lepiej. Natomiast Protasiewicz i Hampel , no cóż wyniki mówią same za siebie.

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                          Bo piłkarz czy żużlowiec to takie "dziwki" sportu.Podą zawsze tam gdzie lepiej płacą.Mają w dupie swój klub.Jedynym chyba takim przykładem "dziwki"ale przywiązanej do klubu jest Majdan z Pogonii.Dla niego od zawsze nr 1 jest Pogoń.Nosi ja w sercu i nawet na.
                          Co zupełnie nie przeszkadza mu brać pieniędzy od rywala Pogoni. Też mi wierność.

Comment

• babalumek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1207

No to Arzy oraz Garfunkel - ukłony głębokie dla Wrocławia. 53:37 - pewne zwycięstwo, spodziewałem się szczerze cięższego spotkania, no ale jeśli Richardson i Sulliwan przywożą łącznie niecałe 10pkt to wygrać nie mogliście. Jedynie u was Hancock dobrze jechał, no ale u nas w odpowiedzi Crump komplet walnął i do widzenia.
                            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

W Bydgoszczy dość emocjonujące widowisko. Tarnów w trójkę (T.Gollob, J.Kołodziej i S.Nicholls) dokopała młodzieżówce znad Brdy. Bo nasi liderzy byli zbyt zmęczeni podróżą ze Słowenii, aby nawiązać walkę (Andreas zasłabł w parkingu po trzech startach). Nie wiem co się stało z Sawką, gdzie się podział facet z poprzedniego sezonu a Kostek stracił najlepszy silnik i w decydującym biegu zamykał stawkę.
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Byłem za Polonią bo Tarnowa nie lubię, ale mimo wszystko cieszę się z postawy Sawiny. Wreszcie ten mały zakłamany kurdupel jeździ tak jak powinien jeździć cały czas. Jonsson zasłabł z jakiegoś przemęczenia czy to efekt jakiegoś starcia na torze?
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...