Holandia, Amsterdam, Kolksteeg 3, In de Wildeman

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzyncio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.10
    • 2

Holandia, Amsterdam, Kolksteeg 3, In de Wildeman

W zeszłym roku przez przypadek trafiłem do lokalu "In de Wildeman. Jak piszą na swojej stronie ten mieszczący się w dawnej gorzelni w Amsterdamie, oferuje 18 piw z beczki, a także mają w swojej kolekcji 250 piw w butelce. Są to głownie piwa z Belgii i Holandii piwa trapistów, także piwa z Wielkiej Brytanii, USA i Niemec. Ponadto oferują piwa "specjalne" tzn. występujace okazyjnie.
    Piłem tam: Flying Dog Wildeman Farmhouse, De Molen Vuur & Vlam, a także piwo Breugems Lente Zoentje. Wszystkie piwa rewelacyjne.
    Na dodatek obsługa co chwila degustowała piwa lane klientom co powodowało, iz po pewnym czasie wykazywali niestabilność ruchową oraz bardzo dobry humor http://www.browar.biz/forum/images/icons/br/icon12.gif
    Lokal bardzo klimatyczny i wart odwiedzenia
    Strona internetowa : http://www.indewildeman.nl/index.php?lang=nl&page=1
  • purc
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.02
    • 650

18 kranów, ale sporo zajętych przez popularne piwa typu niemieckie pilsy , weizeny czy Guinessa. Trafiają się też perełki - po nędznym Pandora IPA z Maximusa miałem okazję wypić Brutal IPA z Rogue. Niestety - podobnie jak w Beer Temple - jest tylko jedna chlodziarka na wszystkie krany - i oba IPA podane były o wiele za zimne. Zaczęło to jakoś smakować po pół godzinie. Niestety czerwona kartka i ten sławny lokal w samym centrum dla mnie przestał się liczyć. I nie pomoże miła obsługa, ani przychylne godziny otwarcia /od 12/, wygodnie jeśli ktoś ma chwilę przed pociągiem czy samolotem.

Comment

• radous
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.06
      • 16

Lista piw.
      Mały klimatyczny lokalik.
      Miałem mało czasu i jedynie piłem piwko z pozycji 15.
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
        dadek
        W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
        Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
        2023-09-07, 01:42
      • dadek
        Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
        dadek
        Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
        2023-08-23, 01:48
      • heckler
        Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
        heckler
        W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
        Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
        2025-06-25, 08:41
      • heckler
        Brno, Dominikánská 11, Pivovarský výčep t' Puub
        heckler
        Pivovarský výčep t' Puub, tak nazywa się firmowy lokal browaru Thrills. Główna mała sala z barem , oraz pomieszczenia w piwnicach tworzą ten klimatyczny przybytek.
        Całość w wąskiej uliczce, tuz nieopodal browaru Poupe. Na kranach tym razem siedem piw, oraz bonus jak się domyślam...
        2025-06-24, 09:55
      • dadek
        Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
        dadek
        Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
        2024-10-14, 02:47
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...