Firmowa restauracja nieodległego browaru Uhříněves. Restauracja ma własną stronę w internecie:http://www.restaurantpivovarska.cz/ Od poniedziałku do soboty otwarta jest w godzinach od 11.00 do 24.00, zaś w niedzielę od 11.00 do 23.00. Na kranach wszystkie gatunki z browaru Uhříněves: Alois 11 (světlý ležák), Alois 13 (polotmavý speciál), Alois 14 (světlý ležák speciál), Porter 16 (tmavý speciál), Blondie - Golden Ale svrchně kvašený speciál 13°, Pšenice 11. Do tego świetne jedzenie, wszystko w całkiem rozsądnych cenach. Wszystkie piwa można zakupić na wynos w "petkach". W lecie (zgodnie z nazwą zresztą) funkcjonuje sympatyczny ogródek pod kasztanami.
Praha, K Sokolovně 38, Pivovarská zahradní restaurace
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Firmowa restauracja browaru Moravia ulokowana tuż obok niego. Wnętrze jasne, bardzo przyjemnie urządzone, jest przytulnie i zarazem swojsko po czesku. W głównej sali dominuje jasne drewno, kwadratowe słupy podtrzymują takież belki sufitowe i strop. Stoły, tak duże 6-osobowe, jak i mniejsze...
-
Channel: Czechy
2022-02-09, 02:30 -
-
Cvikov razy pięć! Pół litra za 39 koron. Dziesiątka mniam dwunastka gulp!
-
Channel: Czechy
-
-
Malowniczo położony, z dala od wielkomiejskiego zgiełku browar restauracyjny browar w Pradze.
https://www.pivovar-prokopak.cz/
Dadek dokładnie opisał:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-prokopak
Wydaje mi się Svatováclavský speciál to może być wypust...-
Channel: Czechy
-
-
Lager Helles 4.6%
Chmiele: Hallertau Mittelfruh, Magnum.
Piana - sporo, raczej puchatej.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - lekko opalizująca, blada jasna słomka.
Aromat - gorzkawa zbożowość, "lodówkowy" chmiel (zapewne Magnum)....-
Channel: Austria
2025-07-19, 14:40 -
-
To nie pierwszy ich rocznicowy specjał, ale ten ma nieco inną zawartość alk.-5,7% (półciemne)
Aromat - słodowy, lekko kwaskowe owoce, delikatny karmel, znikomy chmiel
Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek
Barwa - jaśniejszy brąz z bursztynem, klarowne
Wysycenie...-
Channel: Czechy
2025-04-03, 22:22 -
- Loading...
- Koniec listy.