Lista piw - oznaczenie piw jako produkowanych / nieprodukowanych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

Lista piw - oznaczenie piw jako produkowanych / nieprodukowanych

przy okazji listy piw mam taką propozycje - czy nie dało by sie zaznaczyć w każdym browarze piw juz nieprodukowanych innym kolorem?? ułatwiło by to troche życie; chodzi mi np o takie sytuacje, że jade w jakiś region Polski, spisuje sobie piwa z lokalnych browarów z dobrymi ocenami, chce je potem kupić a tu dupa - ni ma już; wiadomo, że można patrzeć na czas oceny, ale to troche czasu zajmuje

nie znam sie zbytnio na robieniu stron www ale jeśli by nie było to czasochłonne można by cóś takiego zrobić, wystarczy robić taką aktualizacje raz do roku przy okazji konkursu piwnego
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
    przy okazji listy piw mam taką propozycje - czy nie dało by sie zaznaczyć w każdym browarze piw juz nieprodukowanych innym kolorem?? ułatwiło by to troche życie; chodzi mi np o takie sytuacje, że jade w jakiś region Polski, spisuje sobie piwa z lokalnych browarów z dobrymi ocenami, chce je potem kupić a tu dupa - ni ma już; wiadomo, że można patrzeć na czas oceny, ale to troche czasu zajmuje

nie znam sie zbytnio na robieniu stron www ale jeśli by nie było to czasochłonne można by cóś takiego zrobić, wystarczy robić taką aktualizacje raz do roku przy okazji konkursu piwnego
    Byłby duży problem z aktualizacja tego wyróżnienia.
    Przykład 1: piwo z C.K. raz jest, raz nie ma. Przykład 2: piwo z Relakspola - raz jest szlacheckie mocne a jasnego mocnego nie ma przez 2 miesiące po czym jest odwrotnie. Przykład 3: Akurat nie produkują Koźlaka a Amberze ale jest w sprzedaży. Przykład 4: Aktualnie produkują w Okocimiu piwa z serii Polarne i Portera ale ich tam nie kupisz.

Byłby straszny bajzel a Art musiałby nic nie robić tylko na telefonie do browarów wisieć.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      (...) Przykład 4: Aktualnie produkują w Okocimiu piwa z serii Polarne i Portera ale ich tam nie kupisz.
      (...)
      Czy masz 100% pewność, że piwa serii "Zimowe" sa warzone w Okocimiu?? Ja bym nie był pewny tego stwierdzenia.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Shlangbaum
        • 2005.03
        • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Czy masz 100% pewność, że piwa serii "Zimowe" sa warzone w Okocimiu?? Ja bym nie był pewny tego stwierdzenia.
        Tak mówił jeden człowiek z Bractwa Piwnego, który dzwonił do nich w tej sprawie.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9866

Tak mówił jeden człowiek z Bractwa Piwnego, który dzwonił do nich w tej sprawie.
          A ja mam wieści ze te piwa powstają także w Bosmanie.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

Byłby duży problem z aktualizacja tego wyróżnienia.
            Przykład 1: piwo z C.K. raz jest, raz nie ma. Przykład 2: piwo z Relakspola - raz jest szlacheckie mocne a jasnego mocnego nie ma przez 2 miesiące po czym jest odwrotnie. Przykład 3: Akurat nie produkują Koźlaka a Amberze ale jest w sprzedaży. Przykład 4: Aktualnie produkują w Okocimiu piwa z serii Polarne i Portera ale ich tam nie kupisz.

Byłby straszny bajzel a Art musiałby nic nie robić tylko na telefonie do browarów wisieć.
            browary restauracyjne można tu w ogóle pominać

co do reszty przykładów to, jak już napisałem, chodzi mi o akutalizowanie raz do roku, przy okazji konkursu piwnego, żeby odpadały piwa nieprodukowane od ponad roku i żeby nie było potem takich kwatków jak browar Belgia z 50 piwami
            Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24149

jak już gdzieniegdzie wspominałem jakiś czas temu - będzie to oznaczone - w miarę możliwości.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13965

Może coś by z tą sprawą ruszyć, hmm?
                Mam wrażenie, że mimo akcji weryfikacji piw do plebiscytu za rok 2008, to z listy w dzienniku piwnym nie ubyło żadne piwo dawno nie produkowane.
                Zróbmy z tym coś wreszcie by lepiej się zapisywało... i piło

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment