?, Grafenwalder Pils (dla Lidla)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

?, Grafenwalder Pils (dla Lidla)

Alk. 4.8%
    Piana śnieżnobiała, tworzy się gęstą czapą i utrzymuje do końca picia. Barwa zbyt jasna, słomkowa.
    Smak jakiś taki płaski, niska ale wyczuwalna w tle goryczka. Przeciętne piwo ale całkiem wypijalne w przeciwieństwie do wylanych do zlewu piw z Krajana i Jagiełły.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Kupione przez przyjacela w Helsinkach.

Piana: prawie bez piany, jednak gaz podnosil sie z dolu
    Kolor: bursztynowy
    Zapach: kwaskowy, jak od jabkowego soku, zelony
    Smak: w smaku jednak jablka juz nie ma. Ale i zostal sie tylko jeden slod. Lekka, prawie nic nie wazaca goryczka w koncu

Wieczorem spojrze na puszku uwazniej
    Attached Files

Comment

• Cyssiek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.05
      • 93

Jak na moje oko - piwko wyjątkowo obleśne. Kojarzyło mi się z brydkimi kobietami i grubymi oktoberfestyńczykami (???)
      Goryczka mocna, ale słaba w smaku. W sumie niewiele z niego pamiętam, bo połowę wylałem. Nie polecam.

ALE... Hefe weissbier jest moim zdaniem znakomite!
      "Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"

Comment

• MlodyPiwosz
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.04
        • 73

Piłem je w Hamburgu na wakacjach i to jeszcze z plastikowej butelki (typowe dla niemieckich piw) . Po wlaniu do szkła myslalem ze nie będe w stanie go wypić . Było dość tanie bo chyba z 27 euro centów za buteleczkę Odrazu mi ochota naszła hehe .Polecam

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Wittichenauer, Bio Weizen
          darekd
          Piwo z górnołużyckiego browaru w Saksonii należącego do rodziny Glaab, który odzyskała go po reprywatyzacji w l. 90.

Ekstr. 12,5%
          Alk. 5,1%

Chmiel Perle

Aromat - zbożowo-bananowy, ciut kwaskowych owoców (agrest)
          Piana - wysoka, średnia trwałość,...
          2025-10-15, 22:05
        • darekd
          ?, Perlenbacher Bayerisches Helles Bier
          darekd
          Pojawiło się w niektórych Lidlach,

Jestem prawie pewny, że to Oettinger. Mają go w oryginalnej ofercie - też 4,7% alk.

Aromat - słodowy ze zbożowym ziarnem i lekko kwaskowymi owocami. Przy otwarciu lekkie, krótkie muśnięcie chmielu
          Piana - dość wysoka, umiarkowanie...
          2025-10-15, 21:37
        • Petitpierre
          Van Steenberge, Gulden Draak Blonde
          Petitpierre
          Nowość, większość belgów odkopała receptury na Enkel, co śmielsi uwarzyli bezalkoholowe trapisty i GD też poszedł w temat, więc mamy lekką, a na pewno lżejszą odmianę smoka. 17 blg i tylko 8vol. W zapachu dużo chmielu korzennego lekko prażone jabłka, pieprz, nuta dolna mocno chmielowa...
          2025-09-17, 10:20
        • darekd
          ? [Magic Road], Dobre Piwko
          darekd
          Nie chwalą się gdzie warzą.

Hazy APA
          4,5% alk.
          Chmiele: Idaho7, Citra

Aromat - po otwarciu puszki nuty żywiczne, cytrusowe i nieznacznie owoce tropikalne. Po przelaniu głównie tropikalne mango
          Piana - wysoka, średnia trwałość z długim kożuszkiem...
          2025-09-16, 22:18
        • AaLeX
          Łomża, Argus Lager
          AaLeX
          Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
          2025-08-29, 14:26
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...