Ostatnio robiłem porządki z książkami i odnalazłem rzecz mogącą zainteresować piwoszków: "Potrawy z piwem" autorstwa pana Zbigniewa Chomicza z serii "Biblioteczka Poradnika Domowego". Zawartość stanowi 125 przepisów kulinarnych. Niektóre są bardzo egzotyczne np. śledzie w piwie - aż boję się spróbować. Może ktoś z Was, zna ten smak i da znać jakie to jest. Ja nie przepadam za łączeniem piwa z rybką.
Aha, Atr - czy mam Ci przesłać przepisy z tej książeczki do kulinariów w Browarze?
ja tam wiem jedno - piwo należy spożywać tylko w jednej postaci - klasycznej: kuflowej, zawleczkowej, butelkowej, czy też jak kto woli.
można ewentualnie nim popić jakieś dobre jedzonko i tyle...
wiem co mówię, kiedyś dobrobyt lodówkowy piwnej szczęśliwości nasunął mi pomysł zrobienia jakowejś egzotycznej zupy piwnej...
z marchewką!!!! [oszalałam chyba zupełnie!]
oj, co to był za syf!
takoż jeśli zupa, to tylko chłodnik chmielowy w czystej postaci
howgh!
Ma stronie www.okocim.pl/kk_zagloby/index.html
znajduje się Książka Kucharska Zagłoby i tam wynalazłem Pasztet Zagłoby, który od dawna mam ochote upichcić
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Cześć,
Sprzedam bądź wymienię się puszkami po piwie.
Puszki możecie obejrzec na zdjęciach zamieszczonych na dysku: https://drive.google.com/folderview?...mmjN9VU3KUZkKQ
W razie pytań podrzucam kontakt do siebie: 601700470
Cena do uzgodnienia z zainteres...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
Witam wszystkich. Jestem totalnym amatorem aby było jasne. Generalnie nie pije piwa bo mi nie smakuje ale... Pomyślałem sobie, że jest tyle gatunków piw, że może ja nie trafiłem na swoje. Mi najbardziej przeszkadza w piwach smak tabletki na języku. Jakbyście sobie za długo przytrzymali np...
Comment