Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VI Szkoła Technologii Fermentacji SZCZYRK 26-29.03

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sensor
    Senior
    • 02-2001
    • 817

    VI Szkoła Technologii Fermentacji SZCZYRK 26-29.03

    W dniach 26-29.03.2001 odbyła się w Szczyrku VI szkoła technologii fermentacji organizowana przez AR w Olsztynie.
    Tematem wiodacym konferencji była jakość sensoryczna piwa. Wygłoszono około 15 wykładów na tematy z piwem i jego smakiem zwiazane.

    Czekam na pytania.
    Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
    Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    #2
    Myślę, że bardziej by chwycił temat "kobiety z NRD"
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • sensor
      Senior
      • 02-2001
      • 817

      #3
      Nie psuj mi tematu. Czekam na poważne pytania.


      Głównym zainteresowanym był ART więc niech pyta, bo sprawozdanie byłoby długie i nudne.


      Zresztą prawdopodobnie wszystko będzie opisane w najnowszym numerze "Przemysłu Fermentacyjnego"
      Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
      Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

      Comment

      • Krzysiu
        Krzysiu
        • 02-2001
        • 14936

        #4
        Sensor, nie próbuj się wykpić jakąś gazetą, którą oprócz ciebie czyta ze 100 osób w Polsce, i to tylko dlatego, że muszą. Czy w tym "Przeglądzie Fermentacyjnym i Owocowo - Warzywnym", bo tak chyba brzmi pełny tytuł, będzie o pracy w podgrupach? Na pewno nie, więc oczekujemy tu pełnej relacji.

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #5
          No coś Ty, ja tu jestem zatrudniona na etacie psuja, chleb (w płynie) mi od ust chcesz odebrać?

          A tak serio, za bardzo fachowo wszystko relacjonujesz. Potrafiłbys zrobić relację dla zwyklego człowieka pijącego piwo, który nie zna się na chemii? Mnie by interesował opis tych wrażeń smakowych, które nie są oczywiste (albo tak mi się wydaje) - np. coś tam z mlekiem czy jakoś tak. A co do Szczyrku to po prostu napisz jak było, co Cię osobiście zainteresowało, może jakieś ciekawostki? Tak jak sam zauważyłeś, relacja i tak się ukaże w piśmie, a w Piwoszu już był program spotkania.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • sensor
            Senior
            • 02-2001
            • 817

            #6
            Zajęcia w podgrupach były, oj były. Wszystkie browary wystawiły bardzo silne ekipy. Toteż wieczory były bardzo długie i przeradzały się w poranki. Program artystyczny był tradycyjnie już wykonywany przez górali ( za którymi nie przepadam).
            Czasu na góry nie było, bo wykładów było sporo, a że nie wszystkie były ciekawe to w górach i tak byłem.

            Co do wykładów to na kolana powalił mnie temat "Wrażliwość sensoryczna człowieka na bodżce sensoryczne na tle innych organizmów" prowadzony przez entomologa. Gość przez godzinę mówił o owadach w taki sposób że wszyscy słuchali z zapartym tchem.

            Było też kilka innych ciekawych wykładów.

            Generalnie - przyjemna konferencja.
            Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
            Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              • 02-2001
              • 23799

              #7
              może coś o aminach biogennych?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • sensor
                Senior
                • 02-2001
                • 817

                #8
                Nie żartuj że Cię to interesuje.

                Chociaż z drugiej strony - każdy ma jakies hobby.

                Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  • 02-2001
                  • 23799

                  #9
                  no dobra, jak to powiadają:
                  "obiecanki macanki a głupiemu staje" :P
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • Krzysztof
                    Senior
                    • 04-2001
                    • 1689

                    #10
                    Szkoła była organizowania przez AR w Olsztnie (takiej nie ma i nie było). Ja myslałem, że przez AR Kraków i Politechnikę Łódzką.

                    ------------------
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

                    Comment

                    • Krzysztof
                      Senior
                      • 04-2001
                      • 1689

                      #11
                      Pewnie pili do rana nie zawsze piwo....
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X
                      😀
                      🥰
                      🤢
                      😎
                      😡
                      👍
                      👎