Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wywar, Rauchbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Senior
    • 09-2005
    • 4568

    Wywar, Rauchbier

    Tmavý údený ležiák.
    Słody: Weyermann Pilsner, Munich, Carafa, chmiel: Hallertau Tradition.
    Ekstrakt: 13°Blg, alkohol: 5%.
    Na oko piwo jest mocno ciemnobrązowe wchodzące w czerń, jednak pod światło ukazuje się piękne buraczkowe bordo, raczej klarowne.
    Piana beżowa, dość gęsta o drobnych oczkach ale obecne są też trochę większe. Zostawia sporo nieregularnych plam na szkle, utrzymuje kożuch na powierzchni.
    Nie wiem czy tak marnie pachnie czy mój węch zabiły wyziewy z podanych właśnie do stołu obok pieczonych mięsiw. Wsadzając nos do kufla czułem tylko lekki karmel i kawę inkę.
    Za to w smaku już nie było wątpliwości, że mam do czynienia z wędzonką. Jest bardzo fajnie zaznaczona i nie żadna kiełbasiana tylko raczej jak z suszonych dymem czarnych śliwek z nutą korzeni i wanilii. Do tego dochodzi lekka wytrawnośc palonego słodu, zbożowa kawa i czarny razowiec. Bardzo mi smakowała ta wędzonka, jak na ten styl jest bardzo dobrze pijalna i właściwie może przypaść do gustu prawie każdemu.
    Wysycenie w górnej strefie normy.
    Podawane w grubym kuflu firmowym 0,5 l z gładkiego szkła, podkładki na stołach.
    Smakowane 29.03.2019 w browarze, cena 1,70 €.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎