yendras napisał(a) Nie jestem ortodoksyjnym purystą.
To chyba masło maślane.
Peterze 1000: właśnie będzie można bez żadnego słownika zasiadać do czytania forum, bo w razie czego rzesze FCJP cię poprawią.
PS "To by było na tyle" ma pochodzenie kabaretowe. Tekst jest autorstwa Jana Stanisławskiego, tego od wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy (lub odwrotnie, nie pamiętam ) i zwyczajowo kończył te właśnie monologi.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2004-10-13, 14:29.
yendras napisał(a) ..... "to by było na tyle" ......które powtarzamy bezwiednie i bezmyślnie.
niekoniecznie bezwiednie.
często akurat tego używam, zawsze mając w uszach głos J.T.Stanisławskiego i jest to mój rodzaj hołdu składanego temu satyrykowi.
w sprawie FCJP wykluł mi się wczoraj w łepetynie pewien pomysł, który możliwe że wprowadzę niedługo w życie
"policjanci w ramach akcji "Stop Wulgaryzmom" rozmawiają o czystości języka polskiego podczas spotkań z uczniami i ich rodzicami w szkołach."
a z nami będzie Art prowadził pouczające pogadanki podczas spotkań w spelunkach
jako już nieco przygasła gwiazda sceny wokalno-tanecznej mam Ci ja w zapasie nieco takich mikrofonowych rekwizytów. ale nie mam jeszcze takiego mikrofonu co by za mnie gadał. i do tego gadał nad wyraz mądrze i przekonująco
ART napisał(a) jako już nieco przygasła gwiazda sceny wokalno-tanecznej mam Ci ja w zapasie nieco takich mikrofonowych rekwizytów. ale nie mam jeszcze takiego mikrofonu co by za mnie gadał. i do tego gadał nad wyraz mądrze i przekonująco
Ty myślisz, że po kilku piwach ktoś zwróci uwagę, czy Ty mądrze gadasz?
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Piwo warzone w Niemczech (bez prawa czystości) na sprzedaż poza granicę kraju,
Wiele na to wskazuje, że piwo to produkuje się w browarze Hasseröder (Wernigerode) w środku Niemiec.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
Jedyny węgierski browar stacjonarny na terenie Rumunii, z węgierskimi etykietami i opisem.
Miałem dylemat, bo na rumuńskiej stronie figuruje ta firma pod nazwą z tytułu wątku, zaś na ich stronie i na fb jest po prostu Csíki Sör.
Tak czy owak pod tą nazwą jest podstawowe piwo,...
Comment