Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
To ja - uperdliwiec, znowu coś mam
Jest w dzienniku taka opcja jak wypełnianie formularza danymi z ostatnio pitego piwa, można to zrobić na 2 sposoby - zaznaczajac checkbox lub klikając w ikonkę u góry. Ale cóż z tego, że jest taka możliwość, gdy funkcja jest kompletnie nieprzydatna? A dlaczego? Bo nie wypełnia formularza tymi samymi danymi. Jedyne co robi to dodaje piwo oraz jego cenę. Natomiast godzina spożycia jest zawsze 00:00 danego dnia, dodatkowo nie wpisuje wogóle miejsca zakupu oraz domyślnie ustawia każde takie piwo jako ...niepasteryzowane! Coż nam po takiej funkcji skoro po jej użyciu trzeba zaraz edytować dane by było wszystko zgodnie z planem? Już szybciej wychodzi wpisywanie wszystkiego drugi raz bez korzystania z tej funkcji.
ART'cie - ja to robię tylko dla dobra ogółu, się nie denerwujOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-01-14, 00:16.Leave a comment:
-
Dla mnie dziwnym jest fakt, że nie dodaje mi piw z kolejnych lat. Można tylko obserować "postępy" w danym roku, a ja chciałbym wiedzieć ile wypiłem piw danego browaru od poczatku sowich wpisów, czyli np w moim przypadku trzeci rok z rzędu. No chyba nie oto chodzi bym sobie te roczniki ręcznie dodawał ?Zresztą w dzienniku nawet jest napisane "razem" - tyle, że nie jest podlinkowane, więc nie oblicza ogólnych danych z wszystkich lat. Chyba, że takie rozwiązanie zbytnio obciążałoby serwer, w przeciwnym razie mocno postuluje wprowadznie możliwości.
Leave a comment:
-
Dla mnie dziwnym jest fakt, że nie dodaje mi piw z kolejnych lat. Można tylko obserować "postępy" w danym roku, a ja chciałbym wiedzieć ile wypiłem piw danego browaru od poczatku sowich wpisów, czyli np w moim przypadku trzeci rok z rzędu. No chyba nie oto chodzi bym sobie te roczniki ręcznie dodawał ?Zresztą w dzienniku nawet jest napisane "razem" - tyle, że nie jest podlinkowane, więc nie oblicza ogólnych danych z wszystkich lat. Chyba, że takie rozwiązanie zbytnio obciążałoby serwer, w przeciwnym razie mocno postuluje wprowadznie możliwości.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-01-09, 00:11.Leave a comment:
-
Dzięki za wyjaśnienie, właśnie zauważyłem że trochę w tym matematyki, a ja jestem humanistąLeave a comment:
-
nic się nie zacięło. w dzienniku liczy się w danym momencie liczba dni wraz z miejscami po przecinku. tak jak np. średnio na parę rodziców przypada 1,81 dzieckaLeave a comment:
-
mój dziennik piwny szaleje, jakby kalkulator się zaciął,
w A.D. 2008 wypilem 4,16 litra w 2 dni, dzieląc to powinno wyjsc 2,08, a wychodzi w dzienniku 1,92?!, dziwne,
chyba zacznę swój prywatny dziennik dalej prowadzićLeave a comment:
-
A w jakim browarze znajdę zwykłego Żywca, coby go sobie dodać do dziennika? (niby tylko 200 ml, ale w statystyce musi być). Przepraszam za ew. zdublowanie pytania.Leave a comment:
-
faktycznie, automatyczne wykrywanie czasu letniego/zimowego działa często z opóźnieniem.Leave a comment:
-
Hmm... myślałem, że już coś wcześniej zmieniłeś.
Bo jeśli chodzi o mnie, to problem ustąpił po kilku dniach od zgłoszenia.
Nic nie zmieniałem w ustawieniach.
Mam (i miałem) ustawioną opcję automatyczego wykrywania czasu letniego.
A może to automatyczne wykrywanie działa z jakimś opóźnieniem.
Gdy zrobiłem tak jak opisałeś niżej, tzn. wybrałem czas letni, a potem automatyczny, to pokazała się znów godzina w przód.
Gdy wybrałem czas zimowy, a potem automatyczny, to jest OK.Leave a comment:
-
proszę o przejście do ustawień konta: http://www.browar.biz/forum/profile.php?do=editoptions .
Jeżeli nigdy się opcji czasu letniego/zimowego (DST) nie ruszało i wydaje się ona być prawidłowo ustawiona a czas jest nadal błędnie pokazywany - należy wykonać dwie czynności:
1) zmienić "opcję korekcji czasu letniego/zimowego (DST)" na dowolną i zapisać zmiany
2) ustawić opcję DST na automatyczną lub czas zimowy/letni (zależnie od okresu obowiązywania) i zapisać ponownie zmiany.
Ci, którzy mieli ten problem - niechaj spróbują wykonać powyższe czynności i dajcie mi znać czy coś sie zmieniło/poprawiło.
Nie ukrywam, że w moim przypadku czas w formularzu dodawania nowego piwa wyświetlało i wyświetla dobrze.Leave a comment: