Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Maremali
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111
    miałem to samo. W dzienniku jest godzina 20 kiedy u mnie 19 pewnie dlatego ten problem. Ale dlaczego w DP jest godzina pozniej to nie wiem
    Pewnie ze względu na wiosnę (czytaj czas letni)

Leave a comment:

• ziomal-111
    replied
    miałem to samo. W dzienniku jest godzina 20 kiedy u mnie 19 pewnie dlatego ten problem. Ale dlaczego w DP jest godzina pozniej to nie wiem

Leave a comment:

• ART
    replied
    a wybierasz browar/piwo ponownie jak komunikat przykazał?

jeśli tak i nie działa, poproszę o zrzut ekranu na art[małpa]browar.biz

Leave a comment:

• efdisk
    replied
    Nie mogę dodać piwa do DP.
    Po wpisaniu wszystkich potrzebnych danych i kliknięciu przycisku "dodaj do dziennika" pojawia się napis:
    "1 Nieprawidłowa data/godzina
    2 Z przyczyn technicznych wybierz ponownie nazwę piwa z listy"
    Dodam, że data i godzina są OK.

Leave a comment:

• Falsmile
    replied
    zgadza się, działa

Leave a comment:

• ART
    replied
    od czasu do czasu do bazy wpada wpis z zerową datą spożycia danego piwa, wtedy powstaje taki dziwoląg. jeszcze tego nie poprawiłem u źródła, w Twojej statystyce już powinno być ok.

Leave a comment:

• Falsmile
    replied
    A ja od kilku dni mam wyzerowane wskaźniki: rozpoczęcie, dni oraz litry, piwa i wydatki na dzień

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
    Albo jestem ślepy albo już zawiany bo nie mogę wklepać w DP piwek z Reginy termin ważnosci 15 VI br.
    no cóż jestem chory. błąd poprawiony

Leave a comment:

• Sokół83
    replied
    z tę Reginą to chyba błąd, bo browar jest na www http://www.browar.biz/browary.php?id=22; a jeśli nie to zupełnie bez sensu byłą ją usuwać, bo browar niedawno zamknięty a piwo jeszcze jest w sklepach (na początku roku były informacje, że piwo jeszcze leżakuje)

ostanio przyszła mi do głowy nowa statystyka do dziennika

ilość dni z wypitą rożną objętością piwa;
    czyli np ilość dni z objętością:
    0-0,5l
    0,5-1l
    1-1,5l itd
    oraz oczywiście dni bez piwa

Leave a comment:

• Maremali
    replied
    Albo jestem ślepy albo już zawiany bo nie mogę wklepać w DP piwek z Reginy termin ważnosci 15 VI br.

Leave a comment:

• Wujcio_Shaggy
    replied
    Pośrednio - trzeba sprawdzać pod kolejnymi browarami (tylko krajowymi), ile którego piwa się wypiło.

Leave a comment:

• ziomal-111
    replied
    Można gdzies sprawdzic jakiego piwa sie wypiło najwiecej ? Nie z jakiego browaru ale konkretnie jakiego piwa. Tylko zeby nie liczyć z wszystkich wypitych piw

Leave a comment:

• ART
    replied
    ot, błąd do poprawienia. dzięki.

Leave a comment:

• remfire
    replied
    Przeglądając statystyki DP zauważyłem że w podsumowaniu tygodniowym rok rozpoczyna się od tygodnia oznaczonego nr 0. Bieżacy rok rozpoczął się od poniedziałku , więc zastanawiam się czy powinień być ten " zerowy tydzień" . Wg moich wpisów trwał on 6 dni od poniedziałku do soboty ( 1-6.01.2007)

Leave a comment:

• remfire
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
    W nawiązaniu do dyskusji: http://www.browar.biz/forum/showthre...748#post662748
    W zakładce "Browary Krajowe", można wejśc poziom głębiej i sprawdzić jakie i ile piw z konkretnego browaru wypiliśmy. Może coś podobnego możnaby zrobić również w zakładce "Gatunki (piwa krajowe)"
    Poprostu wyjąłeś mi to z ust...

Leave a comment:

Przetwarzanie...