Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• ART
    replied
    cholera nie wiem teraz tylko czy ktoś wklepywał do DP świadomie tą pierwotną wersję... razem ponad 120 wpisów jest

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
    Istotnie nie przyjrzałem się liście
    Natomiast po przyjrzeniu nie widzę wersji "słabszej" woltażowo: jedna wersja ma podaną zawartość ekstraktu, a druga zawartość alkoholu co wyklucza wszelkie porównania. Wpisanie wersji z alk: 5,0% zgodnie z etykietą na butelce powoduje przyrost w pozycji:"pils-jasne mocne"
    Co ciekawsze wpisanie tej drugiej również .
    no i psim swędem znowu udało się wytropić błąd w DP - niezależnie od tego którą KamaSutrę się wybrało niestety za każdym razem system wrzucał tą samą do bazy - tą jej pierwotną wersję. przepraszam za pochopne wnioski, zasugerowałem się tym że w opisach piw są dwa różne gatunki wykazane (zgodnie z rzeczywistością) no i nie sprawdziłem dokładniej.

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    wygląda na to że wklepywałeś przez cały czas wersję "testową" KamaSutry, która była pierwotnie dostępna i była mocnym pilsem. Gdybyś przyjrzał się dokładniej liście pewnie wybrałbyś "słabszą" woltażowo wersję - wtedy byłaby widoczna jako specjalne
    Istotnie nie przyjrzałem się liście
    Natomiast po przyjrzeniu nie widzę wersji "słabszej" woltażowo: jedna wersja ma podaną zawartość ekstraktu, a druga zawartość alkoholu co wyklucza wszelkie porównania. Wpisanie wersji z alk: 5,0% zgodnie z etykietą na butelce powoduje przyrost w pozycji:"pils-jasne mocne"
    Co ciekawsze wpisanie tej drugiej również .

Leave a comment:

• ART
    replied
    wygląda na to że wklepywałeś przez cały czas wersję "testową" KamaSutry, która była pierwotnie dostępna i była mocnym pilsem. Gdybyś przyjrzał się dokładniej liście pewnie wybrałbyś "słabszą" woltażowo wersję - wtedy byłaby widoczna jako specjalne

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Mnie zawsze interesowała rubryka gatunki piw krajowych. Nie uważam się za znawcę gatunków i dla tego pod koniec roku zastanawiałem się które z wypitych piw to był pils jasny lekki a który pils był stołowy. Podobnie też było w innych kategoriach. Na początku roku łatwiej jest śledzić zmiany w tej rubryce i przyporządkować je do wypitych piw. I w ten właśnie sposób doszedłem do wniosku że Kamasutra z Gaba uznana została za pils jasny mocny. Czy tak jest w istocie?

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Na to wygląda.

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Po wklepaniu piw noworocznych coś się ruszyło, ale nie wszystko.
    poprawione

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    A nie lepiej by było w DP wydzielić: krajowe, krajowe prawiepiwa, zagraniczne, domowe

Leave a comment:

• Shlangbaum
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
    Większy byłby pożytek z uświadomienia tzw. zwykłych piwoszy prowadzących DP, a niebywających na forum (są tacy) o istnieniu koncernowej dezinformacji
    Uważam, że byłoby zupełnie odwrotnie. Ludzie odzwyczaili by się od pojęcia browar a przyzwyczaili, że nie ważne gdzie robi się piwo byle by nazywało się Warka czy inny Żubr. A z drugiej strony uczciwsze jest podejście Krzysia do spraw piwnej reedukacji: 'Niech ludzie sami myślą'.
    Last edited by Shlangbaum; 2007-01-05, 21:01. Powód: FaCeJotPe

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Czemu uważasz, że ja siebie oszukuję? Interesuje mnie, z którego browaru użytkownicy piją więcej piwa.
    Tylko że właśnie o to się rozchodzi, że te dane o producencie (jako browarze) w przypadku koncernów to FIKCJA!

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Większy byłby pożytek z uświadomienia tzw. zwykłych piwoszy prowadzących DP, a niebywających na forum (są tacy) o istnieniu koncernowej dezinformacji, niż straty moralne z powodu jasnego pokazania faktów jedynie premium memberom, którzy w przeważającej większości i tak są uświadomieni bardzo dobrze.

Leave a comment:

• Shlangbaum
    replied
    Czemu uważasz, że ja siebie oszukuję? Interesuje mnie, z którego browaru użytkownicy piją więcej piwa.

Leave a comment:

• Maidenowiec
    replied
    Ale po co siebie oszukiwać?

Leave a comment:

• Shlangbaum
    replied
    Tak, to chociaż np. Ciechanów może Warkę zdetronizować, a GŻ jako całość mogłaby być pokonana tylko przez KP

Leave a comment:

• Maidenowiec
    replied
    A już nie jest?

Leave a comment:

Przetwarzanie...