Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyWracając do meritum: Mi też już chodziła po głowie myśl o pogrupowaniu browarów koncernowych w jeden twór w DP i chyba nawet o tym pisałem. Tak więc zdecydowanie popieram połączenie proponowane przez setę.Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2007-01-05, 21:07.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaAleś poszedł na łatwiznę.
Chodzi mi jak odróżnić z jakiego browaru pochodzi dane piwo w KP i GŻ, np. Kaper gdzie był zrobiony.
Wracając do meritum: Mi też już chodziła po głowie myśl o pogrupowaniu browarów koncernowych w jeden twór w DP i chyba nawet o tym pisałem. Tak więc zdecydowanie popieram połączenie proponowane przez setę.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyKP ma inne (wyższe) butelki niż GŻ.
Chodzi mi jak odróżnić z jakiego browaru pochodzi dane piwo w KP i GŻ, np. Kaper gdzie był zrobiony.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzZgadzam się Panie z TobąTo co wyrabia CP na moim podwórku ,to załamka
Co do Kasztelana to mało wiem(bo u mnie jakoś nie mogę trafić od pewnego czasu na niego) ,ale z pozostałych dwóch browarów zajarzyć,co skąd i czy warzone ,rozlewane itp. to typowa zgaduj zgadula
Ja coś tak czuję ,że koncerniaki na mnie w tym roku zarobią grosze -szkoda ,że to nic nie zmieni na rynku piwnym ,ale będę się lepiej czuł wstając i będę mógł spokojnie sobie spojrzeć w swoje paprykarskie ryłoLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaA jak poznać GŻ i KP?Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika setaJPo ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły....Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika setaJa mam taki dość rewolucyjny postulat:
jestem za "spłaszczeniem" browarów do grup browarnianych (przynajmniej tam, gdzie nie da się zidentyfikować na 100% ) - np. Perła zamiast Perła-Lublin i Perła-Zwierzyniec; Grupa Żywiec zamiast Żywca, Leżajska, Warki, EB, Kujawiaka (Zamkowy póki co można by zatrzymać, bo chyba zachowuje pewną autonomię) etc.
Czy nam się to podoba czy nie koncerny (i koncerenki) produkują tam gdzie im się to opłaca i jest to na tyle ekonomicznie uzasadnione (mniejsze koszty transportu, długie serie produkcyjne na wydajniejszych liniach itp), że pewnie się to już nie zmieni...
Po ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły, więc na dziś "wiem, że nic nie wiem"...To co wyrabia CP na moim podwórku ,to załamka
Co do Kasztelana to mało wiem(bo u mnie jakoś nie mogę trafić od pewnego czasu na niego) ,ale z pozostałych dwóch browarów zajarzyć,co skąd i czy warzone ,rozlewane itp. to typowa zgaduj zgadula
Ja coś tak czuję ,że koncerniaki na mnie w tym roku zarobią grosze -szkoda ,że to nic nie zmieni na rynku piwnym ,ale będę się lepiej czuł wstając i będę mógł spokojnie sobie spojrzeć w swoje paprykarskie ryłoOstatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2007-01-04, 21:34.Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąA u mnie od chyba dwóch tygodni same zera.Leave a comment:
-
Ja mam taki dość rewolucyjny postulat:
jestem za "spłaszczeniem" browarów do grup browarnianych (przynajmniej tam, gdzie nie da się zidentyfikować na 100% ) - np. Perła zamiast Perła-Lublin i Perła-Zwierzyniec; Grupa Żywiec zamiast Żywca, Leżajska, Warki, EB, Kujawiaka (Zamkowy póki co można by zatrzymać, bo chyba zachowuje pewną autonomię) etc.
Czy nam się to podoba czy nie koncerny (i koncerenki) produkują tam gdzie im się to opłaca i jest to na tyle ekonomicznie uzasadnione (mniejsze koszty transportu, długie serie produkcyjne na wydajniejszych liniach itp), że pewnie się to już nie zmieni...
Po ostatnim Zlocie padł mit o tym, że można poznać gdzie jest warzone piwo z Perły, więc na dziś "wiem, że nic nie wiem"...Leave a comment:
-
Po wpisaniu do dziennika pierwszego w tym roku piwa w ilości 0,25l otrzymałem w statystykach taki oto wynik: piwa ogółem - 1; piwa dziennie - 1,08; litry ogółem - 0,25; litry dziennie - 0,27
Dodanie drugiego piwa, w tej samej ilości podwoiło te wyniki. Może ma to związek z tym że liczba dni wynosi zero, ale czy jeden podzielone przez zero może dać 1,08, a dwa podzielone przez zero 2,15?Ostatnia zmiana dokonana przez kibi; 2007-01-01, 23:29.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNasuwa mi się tylko skojarzenie, że przy takich samych ilościach kolejność jest ustalana według statystyk globalnych.
Ważną i potwierdzoną wiadomością jest natomiast to, że zamieszczanie reklam nie ma wpływu na kolejność browarów w DPLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Moje konto właśnie osiągnęło pełnoletność więc pora napisać pierwszy post - Cześć Wszystkim
-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...-
Channel: Czechy
-
-
Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....-
Channel: Dolnośląskie
2023-09-11, 22:37 -
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 14:25 - Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: