Dziennik piwny prowadzę dopiero od początku roku i dopiero od kiedy moge korzystać ze statystyk wiem po co to robię!
Podobnie jak Abernacka, bez czepialstwa opiszę znaleziony błąd. W zestawieniu browarów na ostatnim, 31 miejscu znalazł się Okocim z ilością 0,3l piwa. Ponieważ pamiętałem, że wypiłem 0,5l Zagłoby postanowiłem zajrzeć do wpisu. Okazało sie, że sie nie pomyliłem, wpisane było 0,5 litra. Z wpisu wyszedłem przez "zapisz zmiany" zmiany, choć żadnych zmian nie czyniłem i po ponownym wejściu do statystyk okazało się, ze browar Okocim zupełnie z nich zniknął i lista ma 30 pozycji. Ciekawostka...
Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
U mnie jest parę bledów w statystykach np. pilem 3 piwa z Brovarii, a w statystykach ujęta są dwa. Tego typu bledów jest klika i nie znam żródla ich pochodzenia.
Ale cieszę sie bardzo, że już są statystyki.
ART wielkie dzięki i Twoje zdrowieLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonHurrrrra
Są statystyki. Na razie nie sprawdzam na ile poprawne., gdyż jak napisał ART jest to wersja z błędami. Ale przynajmniej wiem, że popróbowałem piwa z 31 browarów polskich. Zdrowie ARTa
Nie jest tak do końca jak piszesz. U mnie z browarów które piłem w tym roku nie został uwzględniony np. browar Staropolski. Tak więc może wypiłeś więcej niż to by wskazywała statystyka. Art proszę nie zrozum mnie źle, nie ma mowy o czepialstwie a jedynie o poinformowaniu o błedzie.
Ps. Na tą chwilę w tym roku skosztowałem piwa z 49 browarówLeave a comment:
-
Moze Ci to cos pomoze ART, ale do statystyki ogolnej nie sa dopisywane piwa dopisywane opcja "Kolejne piwo takie samo".Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireno i za zdrowie Tego który to uczyniłLeave a comment:
-
Na razie nie wnikam w wyliczanki bo faktycznie mogą być błędne. Ale to, że w zakładce browary nie występują domowe to już przegięcie. Rzecz dotyczy tylko roku 2006.
Leave a comment:
-
są to po prostu statystyki na szybko zaadaptowane z poprzedniej wersji. w nowej wersji dziennika sporo się zmieniło stąd niektóre piwa nie są brane pod uwagę w obliczeniach.Leave a comment:
-
Hurrrrra
Są statystyki. Na razie nie sprawdzam na ile poprawne., gdyż jak napisał ART jest to wersja z błędami. Ale przynajmniej wiem, że popróbowałem piwa z 31 browarów polskich. Zdrowie ARTaLeave a comment:
-
A w "Plato/Ekstrakt" prawidlowo pokazuje 337 (333 plus dzisiejszy wieczor) sztuk piw o ekstrakcie 18,10. Wiec jestem dobrej mysli, ze Dziennik wkrotce "wyzdrowieje"Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
napisałem że w tych tymczasowych statystykach są błędy i staty służą tylko do poglądowego zobrazowania sytuacji. jeśli wpisy w dzienniku są to i w finalnych statystykach będą później dostępne.
Moze DP chwilowo pokazuje jakis krotszy okres czasu?
ART ! Nie wymagam zadnych odpowiedzi, ciesze sie, ze zajales sie Dziennikiem.
TwojeLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83nie ma sie co przejmować - zawsze sie znajdzie ktoś, komu bedzie ciągle za mało
i pewnie przez takich ludzi statystyki znów zostały wyłaczoneLeave a comment:
-
Sprawdziłem ze swoimi statystykami robionymi ręcznie i wychodzi że rzeczywiście są błędy, np mam wypitych 13 piw z Van Pura, a w statystykach zalicznone tylko 12 , albo 4 z Perły, a widać tylko 3. Nie ma też wogóle pozycji "Zagraniczne". Byc może są i inne błędy których jeszcze nie zauwazyłem.
Nie mowie jednak tego głośno bo wiadomo że to tylko wersja poglądowa. Powiem tylko na ucho tym którzy zerkaja na statystyki , aby nie wierzyli im narazie w 100%. Wszystko jednak zostanie poprawione , gdy tylko przyjdzie na to odpowiedni czas ...
I tak wypije po raz kolejny za to ze wogóle statystyki się pojawiły - no i za zdrowie Tego który to uczyniłLeave a comment:
-
spoko, coś mi się źle wgrało na serwer przy poprawce podstawowych błędówtak więc Pogoniarz, to nie Twoja wina, mam nadzieję że nie zostałeś zlinczowny elektronicznie
Leave a comment: