Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Złośliwości nie pomogą, ale opcja inne z możliwością wpisania nazwy piwa pomogłaby napewno. Przemyśl to ART-cie
na razie zgłoszenia będą lądować w odpowiednich tematach na forum później będzie osobne miejsce na takie sprawy, bardziej zautomatyzowane w aktualizacji.
myślę że to będzie dodatkowo wpływać na aktualność informacji o piwach w bazie BrowarBizowej.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonRzeczywiście jest taka możliwość. Ja w wypadku swojego piwa domowego pisałem przy pierwszym wypitym piwie z nowej warki całkowity koszt wytworzenia, bo inaczej nie mógłbym tego spamiętać. (dzielić przez liczbę wypitych piw przez siebie czy jak?). Tak więc jest to tylko mój problem który można pominąć.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTmoże trwać i złośliwości tu nie pomogąLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikCzy w przypadku braku danych piw w liscie (np Bock z Bierhalle) będzie możliwość ręcznego wpisania czy wszystko jest uzaleznione tylko i wyłacznie do dodania danego piwa do bazy? A to może trochę trwać....
a na poważniej nieco - wyasygnuję pełnomocnika d/s uaktualniania bazy danych piw i może jakoś to się ułoży pomyślnie
T_A pewnie już zaciera ręceLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Mam pytanie do Arta:
W przypływie weny zamieściłem w nowym dzienniku piwa wypite w roku 2006. Dopiero potem zauważyłem dopisek, iż cyt."- Wpisy sprzed 2006.01.11 będą niedługo uwzględnione w nowym DP."
Są one także w starym dzienniku, więc czy jak nastąpi połączenie to piwa te się zdublują? Czy mam je usunąć z jednego z dzienników?Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatUstawienia "Domyslne" są chyba skopane.
Ponieważ link Ustawienia jest mało widoczny, to po pierwszym wejściu do DP i np. wprowadzeniu kilku takich samych piw nie korzysta ze skoku czasowego pomiędzy nimi.
Niby w ustawieniach domyślnych jest 45 minut, ale dopiero po wejściu do tych ustawień i ich zatwierdzeniu jest z tym OK.
Zresztą, skoro po pierwszym wejściu do DP pokazują się wszystkie opcje do wpisania dla piwa, to w ustawieniach domyślnych wszystkie opcje wyboru powinny być zaznaczone,a nie odznaczone.
Dla kogoś, kto będzie używał pierwszy raz DP zaskoczeniem będzie, jak zniknie mu bezwiednie pół opcji w DP.
ps. mam nadzieję, że to choć trochę zrozumiale napisałem
Opisane zdarzenie miało miejsce gdy zaglądało się na ustawienia po raz pierwszy lub nie zapisywano jeszcze nigdy ustawień. Dlatego mogło się wydawać że domyślnie wszystko jest faktycznie dznaczone. Teraz poprawiłem i w przypadku jw. wyświetlają się już faktyczne ustawienia domyślne.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika konyChciałem z rana uzupełnić dziennik i niespodzianka:
Browar Jagiełło - brak Powerów (jasnego i ciemnego), co prawda to te same piwa pod inną nazwą (eks 14,2%) ale jednak. Damy radę to dopisać ?Leave a comment:
-
Przepraszam! Już ok.. Zapomniałem o poście Marusi o odznaczaniuZaznaczyłem to co chce mieć i jest dobrze.
Leave a comment:
-
U mnie nie ma teraz podziału na pasteryzowane/nie pasteryzowane i na wybór naczynia, ale to chyba braki przejściowe?Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzU mnie nie wiem dlaczego,ale nie jest aktywna lista piw...Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalbardzo dobrym pomysłem jest to wybieranie piw z listy ale również jestem za dodaniem pola do ręcznego wpisywaniaLeave a comment: