Dziennik piwny - komentarze i zgłoszenia błędów
Collapse
X
-
Mnie się podoba to, że możemy decydować o tym co uwzględniać w statystykach a co jest dla nas zbędne (w moim przypadku np. godzina) -
No i zapomniałem o jeszcze jednym. W poprzednim roku trzy razy spożywałem piwo dwulitrowe (PET), a maksymalna objętość to 1500 ml.Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermannKrok w dobrą stronętylko po co godzina
w ustawieniach sobie pogrzeb i wyłącz godzinę czy minuty czy co to tam jeszcze chceszLeave a comment:
-
wygląda fajnie, bardziej intuicyjnie, ale chyba nie przekona mnie to do powrotu do wypełniania DP.Leave a comment:
-
Dla mnie nie ma ciągle opcji multiplikowania danego piwa (znaczy jest ale tylko do 1500 ml czyli trzech piw) a jak ja czasem wypijam 15 takich samych piw?
No ale to w sumie nie są uwagi do działania tylko do funkcjonalności .
Ogólnie zmiany w dobrym kierunku ale przetestuję dzinnik dopiero po poniedziałku w BierhalleLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaOczywiście, że go nie ma! Ponieważ Porter ten jest TYLKO rozlewany w Koszalinie a warzony w Strzelcu.Normalnie niedługo to żadna etykieta nie będzie zgodna z zawartością
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaŁo kurka, nowy dziennik imponujący!!!!
Niestety, pierwszym piwem jakie wczoraj piłam był Brok Porter, a nie ma go na liście
(...)Leave a comment:
-
Ło kurka, nowy dziennik imponujący!!!!
Niestety, pierwszym piwem jakie wczoraj piłam był Brok Porter, a nie ma go na liście
Wydaje mi się, że faktycznie dobrze y było wprowdzić opcję ręcznego wpisywania brakujących nazw, bo się, Art, zarąbieszLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyW ramach testów wprowadziłem wszystkie tegoroczne piwa do nowego dziennika i żadnych błędów nie zauważyłem, z jednym małym "ale": w statystyce "ogólnej" (tej na stronie do wprowadzania danych), w pozycji "Litry dziennie" niezmiennie figuruje "0.00" (chyba, że to skutek "okresu przejściowego").
Wstrzymałem się tylko z przepisaniem piw nieuwzględnionych w danym browarze tj.
bock z Bierhalle czy super mocne z Zabrza. Poczekamy na dalsze zmiany, które pozwolą wprowadzić i te piwa.Leave a comment:
-
W ramach testów wprowadziłem wszystkie tegoroczne piwa do nowego dziennika i żadnych błędów nie zauważyłem, z jednym małym "ale": w statystyce "ogólnej" (tej na stronie do wprowadzania danych), w pozycji "Litry dziennie" niezmiennie figuruje "0.00" (chyba, że to skutek "okresu przejściowego").Leave a comment:
-
no właśnie mogła by być opcja inne przy nazwie piwa i miejsce na wpisanie nazwy - tak jak było z browarami zagranicznymi w poprzednim dzienniku
a tak poza tym opcja z wpisanymi piwami bardzo mi sie podobaLeave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatUstawienia "Domyslne" są chyba skopane.
Zresztą, skoro po pierwszym wejściu do DP pokazują się wszystkie opcje do wpisania dla piwa, to w ustawieniach domyślnych wszystkie opcje wyboru powinny być zaznaczone,a nie odznaczone.
Dla kogoś, kto będzie używał pierwszy raz DP zaskoczeniem będzie, jak zniknie mu bezwiednie pół opcji w DP.
ps. mam nadzieję, że to choć trochę zrozumiale napisałem
Uwazam także, że w rubryce wybierz piwo powinno znaleźć się miejsce na "inne". Dane techniczne piw sie zmieniają, dochodza nowe piwa np. w Jabłonowie brak jest Miodowego Mocnego i jak tu je do dziennika wpisać (chyba nie będę go po prostu pił)
Poza tym mnie dziennik działa ok!
Brawo ART! zmiany udaneLeave a comment:
-
Czy w przypadku braku danych piw w liscie (np Bock z Bierhalle) będzie możliwość ręcznego wpisania czy wszystko jest uzaleznione tylko i wyłacznie do dodania danego piwa do bazy? A to może trochę trwać....Leave a comment: