Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Co z tymi umlautami?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 23%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• darekd
    Göller [Greifenklau], Weizen
    darekd
    Greifenklau to browar z Bambergu, ale akurat pszenice warzy im podobno Göller.
    (jednak ma to być inne piwo, niż te co warzą pod własną marką)

5% alk.

Aromat - goździk, banany
    Piana - dość wysoka, gęsta, umiarkowanie trwała
    Barwa - mętne...
    2018-01-28, 21:40
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • Dreamer
    Göller, Göller Original
    Dreamer
    zaw. alk. 4,9% (ekstr. 11,8%), but. 0,5 l (z porcelanką)
    przywiezione z Niemiec

Göller to spory, rodzinny browar położony ok. 25 km na pn-zach od Bambergu. Rodzina Göller, kierująca browarem od 1908 r. wiedziała i wie, jak dobrze dbać o swoje interesy i...
    2006-06-27, 20:28
  • Dreamer
    Göller, Göller Lager
    Dreamer
    zaw. alk. 4,9% (ekstr. 11,9%), but. 0,5 l (z porcelanką)
    przywiezione z Niemiec

Göller z Zeil am Main to kolejny, poznany przeze mnie okołobamberski browar, którego dwa główne produkty to chmielowy pilsner (tutaj: Göller Original) i stanowiący przeciwwagę dla...
    2006-06-27, 22:06
  • Prusak
    Łotwa, Ryga, Ilūķstes iela 26, Miestiņš
    Prusak
    Sklep-nalewajka, a właściwie sieć sklepów rozmieszczonych na obrzeżach Rygi, w dzielnicach peryferyjnych i na osiedlach. Piszę o tym, bo akurat było mi po drodze. Mają osiem sklepów w Rydze i dwa w Jelgavie W największym nie byłem, niektóre są zlokalizowane dość egzotycznie i nastawione...
    2019-08-26, 11:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...