zakładamy stowarzyszenie?
Collapse
X
-
Małe info na sąsiednim forum.
Prawie wszyscy zostali do jutra a nawet dłużej, niektóry wracali do domu.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Zakładamy stowarzyszenie
Mam wielką nadzieje że powstanie PSPD będzie ponad podziałami politycznym w naszym podzielonym środowisku. Jeśli tylko będziemy działać wspólnie to będzie nas dużo więcej z dużym pożytkiem dla nas. W końcu tych pare kólek różańcowych w naszym kraju zacznie konstruktywna współprace .W końcu mamy wspólną pasje i nie jest to Radio Maryja tylko dobre piwoComment
-
Wałkowaliśmy to na forum kilka tygodni, nic od tego czasu się nie zmieniło. Znaczy powstało PSPD, ale nie ma jakiegoś rewolucyjnego zwrotu akcji. Ci, którzy byli sceptyczni, dalej mogą takimi pozostać. Nikt nie zamierza nikogo zapisywać na siłę, ani odmawiać czegokolwiek piwowarom niezrzeszonym. Dyskusja o tym co PSPD zrobi jest jałowa. Jak zrobi to będzie i będzie można krytykować. To jednak trochę potrwa. Myślę, że nie należy się spodziewać jakichś spektakularnych wydarzeń przed Festiwalem Piwa w Żywcu.
Co do dnia wczorajszego, to rzeczywiście świętowanie trwało długo ;-).
Rzucę garść konkretów. Jak łatwo było przewidzieć prezesem PSPD został inicjator całego przedwsięzięcia, czyli Andrzej Sadownik. Oprócz prezesa do zarządu weszły następujące osoby:
Dorota Chrapek - sekretarz.
Jacek Michna - skarbnik.
Ziemowit Fałat - wiceprezes.
Tomasz Kopyra - wiceprezes.
Jan Krysiak - członek zarządu.
Członków założycieli PSPD jest 24.
PS: za ewentualne błędy przepraszam, ale piszę na komórce w pociągu.Comment
-
Kopyr, nie tłumacz się. Dobrze wiem, że prochu nie wymyśliliście, a schody zaczną się dopiero teraz - podział zadań i robota.
Zadałem pytanie Diebelsowi - a konkretnie chodzi mi o to, żeby objaśnił, na czym polegają podział polityczne w naszym podzielonym środowisku, dlaczego niby ma ich nie być i na czym ma polegać pożytek ze wspólnego działania. Ktoś będzie za mnie mył gary po warzeniu, czy co?Comment
-
Gratulacje!
Takie akcje jak pokazy warzenia piwa, giełdy piwowarskie, konkursy, video Jestem Piwowarem Domowym czy w końcu Stowarzyszenie Piwowarów Domowych odmienią polski świat piwa, a takie ruchy oddolne przywrócą piwu należyty blask. I nic już nie będzie takie jak przedtem.
Comment
-
Chodzi mi o to Krzysiu abyśmy nie tworzyli podziałów tzn. nie zamykali sie w okreslonym kręgu . tzn. Najważniesi w naszym fachu nie negowali siebie nawzajem w swoich działaniach na rzecz br.am. Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót. Niechby pokazów, kursów,konkursó były liczone w dziesiątki a nie pare na rok.Nie mówiąc o sprawach handlowych . Niech sklepów ze sprzętem będzie w każdym dużym mieście.Kopyr, nie tłumacz się. Dobrze wiem, że prochu nie wymyśliliście, a schody zaczną się dopiero teraz - podział zadań i robota.
Zadałem pytanie Diebelsowi - a konkretnie chodzi mi o to, żeby objaśnił, na czym polegają podział polityczne w naszym podzielonym środowisku, dlaczego niby ma ich nie być i na czym ma polegać pożytek ze wspólnego działania. Ktoś będzie za mnie mył gary po warzeniu, czy co?
Jest nas 10000 a będzie i 100000
Comment
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Comment
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Nie tak do końca , zachodnia Polska znajduję się we wschodniej Europie, także możesz się łapać na ten wschód
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Comment
-
Możesz ten bełkot przełożyć na jakieś konkrety? Kto się zamyka, w jakich kręgach, kto kogo neguje i w jakich działaniach.Chodzi mi o to Krzysiu abyśmy nie tworzyli podziałów tzn. nie zamykali sie w okreslonym kręgu . tzn. Najważniesi w naszym fachu nie negowali siebie nawzajem w swoich działaniach na rzecz br.am. Jeśli coś zrobi śląsk to i wschód niech pomaga i na odwrót.
Czasy Frontu Jedności Narodu już na szczęście minęły. Siła dowolnego ruchu amatorskiego leży w różnorodności, a nie w jakiejś sztucznej jedności pod kierunkiem jedynie słusznej Przewodniej Siły. Po kiego diabła tworzyć jakąś psychozę zagrożenia? Ludzie są różni. Jedni będą chcieli wspólpracować, inni nie. Jak w życiu. Żeby jeździć na rowerze, nie potrzebujesz licencji Polskiego Związku Kolarskiego.Comment