Zapraszam do komentowania artykułu naszego Czesa o piwach pszenicznych:
http://www.browar.biz/artykuly.php?id=109
http://www.browar.biz/artykuly.php?id=109

. A tak bliżej ziemi to przed moim przyszłotygodzniwym zacieraniem pszeniczniaka to dla mnie tekst jakby z nieba. Dużo rzeczy mi wyjaśnił (choćby wspomniana przez Elroya sprawa dekokcji).
Mała prośba do ARTa, czy dało by się ten artykuł zamieścić także w formie do druku? Wygodniej się warzy piwo mogąć zerknąć do takiej ściągi w dowolnej chwili. I całkiem prywatne pytanie, czy ktoś z forumowiczów z Wrocławia i okolic ma na zbyciu drożdże WLP300? Do warki chciałem użyć odzyskane drożdże z fermentacji gotowca Browamator - pszeniczne, ale po tej lekturze nie uważam tego za najlepszy pomysł...
Comment