Pytania poczatkujacego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10861

Ja używam wkładu z czegoś takiego
    http://allegro.pl/termometr-do-c-o-k...271359277.html
    kosztuje około 8zł
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      Ja używam wkładu z czegoś takiego
      http://allegro.pl/termometr-do-c-o-k...271359277.html
      kosztuje około 8zł
      ja coś podobnego w swoim kotle zamontowałem tylko, że taki tarczowy - bo ładnie wygląda na garze - ale nie jest zbyt precyzyjny i nie korzystam z niego ... zastanawiałem się czy taki jak "pokazałeś" jest godny zamontowania .. więc dzięki z mojej strony za polecenie.

Comment

• Pomyslowy_Pomyslarz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.06
        • 10

Jest w stanie ktoś z Warszawy pożyczyć 30-litrowy garnek na parę dni? Mogę to rozliczyć w piwach, koncernowych póki co. Taki banalny problem uniemożliwia rozpoczęcie działania.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

W przyszły weekend nie warzę, więc jak chcesz sobie przywieźć z Wołomina, to PW.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Pomyslowy_Pomyslarz
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.06
            • 10

BUMP!

Jest ktoś w stanie pożyczyć gar 30l, z bliższych okolic niż Wołomin?

Comment

Related Topics

Collapse

• Piotr7
              drożdże dla początkującego
              Piotr7
              Witam!
              Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
              Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
              2024-12-09, 13:24
            • dadek
              Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
              dadek
              Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
              2024-05-12, 23:57
            • dadek
              Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
              dadek
              Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
              Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
              2025-12-05, 00:45
            • dadek
              Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
              dadek
              Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
              2023-12-08, 01:06
            • dadek
              Niemcy, München, Karlstraße 122, Higgins Ale Works
              dadek
              Malutki kraftowy browarek założony w 2018 roku przez Paula Higginsa - Amerykanina, który sprowadził się z żoną do Niemiec już 20 lat temu. To czego mu tu najbardziej brakowało to innych piw niż bawarska klasyka. Co najciekawsze swój browarek ulokował w Maxvorstadt, samym sercu tego co mu...
              2025-12-16, 01:04
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...