Witam ponownie.
Robię właśnie portera na czyjejś gęstwie. Mam jednak obiekcje co do jego odfermentowania. ilości BLG nie podam bo mam cukromierz do dupy, ale jest po prostu słodki. Idzie dalej bardzo niechętnie. Czy za jakiś tydzień mógłbym zadać gęstwę innych drożdży) (za tyle mniej więcej powinna się skończyć fermentacja burzliwa mojego drugiego piwa).
Robię właśnie portera na czyjejś gęstwie. Mam jednak obiekcje co do jego odfermentowania. ilości BLG nie podam bo mam cukromierz do dupy, ale jest po prostu słodki. Idzie dalej bardzo niechętnie. Czy za jakiś tydzień mógłbym zadać gęstwę innych drożdży) (za tyle mniej więcej powinna się skończyć fermentacja burzliwa mojego drugiego piwa).
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Comment