Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy Pilzner

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DraveS
    Junior
    • 12-2017
    • 16

    Pierwszy Pilzner

    Hej. Jestem już po kilku warkach, głównie IPY i APY bo to moje ulubione klimaty. Ale chciałbym uwarzyć pierwszego lagera. Mam warunki by fermentować w dowolnej temperaturze. Chciałbym jakiś fajny przepis na Pilznera ale który miałby dużo goryczki może nawet z amerykańskimi nutami. Ale bardziej chyba nutami niż po prostu nawalić amerykańskiego chmielu. Poratuje ktoś jakimiś wskazówkami?
  • fidoangel
    Senior
    • 07-2005
    • 3489

    #2
    Piłeś American Lagera? To dosyć dziwne zestawienie i z tego jak się sprzedawał w znajomym browarze to śmiem twierdzić, że nie wielu ma zwolenników.



    Jeśli nadal chcesz go uwarzyć ale w wersji z "Ameryką w tle" to wystarczy zamienić ostatnią partię chmielu w dowolnym przepisie który Ci sie spodoba, na jakiś amerykański chmiel raczej z czystym profilem, bez zbytnich cytrusów.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    Przetwarzanie...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎