Witam
Na forum często piszecie że aby użyć drożdży ponownie należy przemyć gęstwę wodą i włożyć do lodówki. Właśnie zabutelkowałem piwo ze swojej drugiej warki ale nie wiem co z tymi drożdżami zrobić. Nie zbierałem drożdży z góry bo nie było za bardzo co zbierać - pozostało to co się osadziło na dnie. Tylko to w żaden sposób nie przypomina drożdży. Jak niby to przemyć wodą skoro to jest płyn??
Pomóżcie, bo "znowu zająłem kuchnie na cały dzień" i muszę w miarę szybko coś z tymi drożdżami zrobić.
Piwo pszeniczne na Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen.
Na forum często piszecie że aby użyć drożdży ponownie należy przemyć gęstwę wodą i włożyć do lodówki. Właśnie zabutelkowałem piwo ze swojej drugiej warki ale nie wiem co z tymi drożdżami zrobić. Nie zbierałem drożdży z góry bo nie było za bardzo co zbierać - pozostało to co się osadziło na dnie. Tylko to w żaden sposób nie przypomina drożdży. Jak niby to przemyć wodą skoro to jest płyn??
Pomóżcie, bo "znowu zająłem kuchnie na cały dzień" i muszę w miarę szybko coś z tymi drożdżami zrobić.
Piwo pszeniczne na Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen.
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Comment