BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Witam jako młody piwoszek , mam pytanie
czy ktoś wie jak stosować enzymy w browarnictwie ?? chodzi mi o dawkowanie takich enzymów jak :
- AMG 300L
-TERMAMYL
- PROMOZYME 400 L
- FINZYM 200L
MA KTOS MOŻE INSTRUKCJE JAK JE STOSOWAC ??? BEDE WDZIĘCZNY...
1) Co sądzicie o piwach : Sarmanckie Mocne, Tyskie 650 ml, Desperados 580 ml?
Pijam codziennie jedno z tych. Słyszałem, że Desperados jest strasznie chemiczny, a Sarmanckie, którego litr kosztuje tylko 3,25 zł (w Biedronce), też mi się wydaje podejrzane....
Mam pytanie, czy orientujecie sie może, jakie substancje chemiczne unoszą sie z parą wodną podczas zacierania i gotowania brzeczki. Czy może ktoś zna również dokładne stężenia tych substancji. Byłabym bardzo wdzięczna za rzeczowe odpoweidzi.
pozdrawiam
Ayahuasca to rytualny napój halucynogenny, przygotowywany przez południowoamerykańskich szamanów. Zawiera dimetylotryptaminę, psychoaktywną substancję występującą w kilku gatunkach roślin, z których to przyrządza się napar. Zaś Dogma jest belgradzkim minibrowarem, mieszczącym się w...