Wydajnosc gotowych zestawow browamatora?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pietrro
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.08
    • 4

Wydajnosc gotowych zestawow browamatora?

Postanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
  • mapajak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 1187

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietrro
    Postanowilem jednak odrazu zaczac od piwka z skladnikow(mam doswiadczenie z winem wiec powinnem dac rade) ale tu pytanie. chce kupic gotowy zestaw skladnikow do zacierania(srutowanych) Czy to co tam pisza w browamatorze naprawde starczy na 20 l czy lepiej dac mniej wody a jak tak to ile?
    Np. w zestawie PILS jest 4,2 kg słodów.
    Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%.

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Musisz zwrócić baczną uwagę na wysładzanie. Częsty błąd początkujących polega na tym, że sporo cukru zostawiają w kadzi filtracyjnej. Przepłucz porządnie kilka razy to napewno uzyskasz dobry wynik

Comment

• Pietrro
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.08
        • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
        Np. w zestawie PILS jest 4,2 kg słodów.
        Nawet przy kiepskiej wydajności zacierania w granicach 60% otrzymamy 20 l brzeczki 12,5%.

A dobry ten pils? Wiem ze to kwestia indywidualna ale pils mi sie kojazy z tanimi piwami sprzedawanymi w hipermarketach.

Comment

• mapajak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.12
          • 1187

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietrro
          A dobry ten pils? Wiem ze to kwestia indywidualna ale pils mi sie kojazy z tanimi piwami sprzedawanymi w hipermarketach.
          Bardzo dobry, nie ma nic wspólnego z tanim piwem z marketu.

Comment

Related Topics

Collapse

• Grbuy
            Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
            Grbuy
            Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
            2023-11-30, 21:57
          • krzysztoft
            Problem z piwem pszenicznym (błędny odczyt Blg)
            krzysztoft
            Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
            2019-06-07, 19:52
          • Furmuss
            Problem z określeniem wydajności
            Furmuss
            Witam!

W piątek uwarzyłem pierwszą warkę według swojej receptury. Wcześniej popełniłem kilka warek, ale wszystkie były z gotowych zestawów. Przy układaniu receptury korzystałem z programu Beersmith2. Ustawiłem wydajność zacierania na 75% (z tego co pamiętam zestawy też...
            2017-01-08, 12:58
          • SyLwIaFamatAukcje
            Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
            SyLwIaFamatAukcje
            Oferujemy Państwu,
            linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
            2025-06-05, 10:53
          • ART
            OneMoreBeer.pl
            ART
            Korzystam czasem żeby zdobyć to i owo co nie trafia do dwóch ulubionych sklepów w Opolu.

Siedziba w Wieprzu, wspólny temat z Pintą.

Ceny w porządku, można czasem załapać się na rabat 20%, jeśli coś pójdzie nie tak.

No i u nas coś nie idzie ...
            2025-03-16, 01:10
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...