chmielenie pszenicznego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Brandis
    Chmielenie na zimno.
    Brandis
    Po raz pierwszy robię piwo które chmiele na zimno. W piątek wrzuciłem na cicha torebkę z chmielem , no i dzisiaj postanowiłem zajrzeć i moim oczom ukazała się coś takiego https://zapodaj.net/159d791bc8bf3.jpg.html.
    Co prawda z fermentatora pachnie ładnie , niby czytałem że chmielenie na...
    2020-02-05, 17:00
  • Orzech1988
    X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
    Orzech1988
    Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
    2019-01-13, 22:23
  • Prusak
    Perła, American IPA
    Prusak
    Parametry:
    E: 14, 9 % wag.
    A: 6,2& obj.
    Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
    Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...
    2025-01-04, 23:00
  • robert7317
    Co z tego wyjdzie? Ekstrakt + chmielenie
    robert7317
    Witam wszystkich na początku.
    Popełniłem dwie warki z brewkitów (IPA i Black IPA-moja modyfikacja przez dodanie ciemnego ekstraktu 1.7kg ).

Teraz na burzliwej stoi, i tu mam problem z określeniem tego co żem namieszał:

SKŁADNIKI:
    -ekstrakt słodowy...
    2018-05-30, 22:51
  • darekd
    DouGall’s [Amalti], West Coast IPA
    darekd
    Niełatwo było znaleźć pochodzenie tego piwa, bo Amalti to kontraktowiec z kastylijskiego Valladolid a na puszce widnieje jako producent Cervezas Artesanales de Cantabria z Liérganes w Knatabrii. Na ggogle mapsie pod tym adresem widnieje browar DouGall’s. Piwo jest bezglutenowe, a takich właśnie...
    Dzisiaj, 01:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...