Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Blg

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 25%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• maxio67
    tabelka piwna
    maxio67
    Witam

Jest ktoś w posiadaniu gotowej tabeli piw z informacjami o zawartości alkoholu blg ibu , goryczce , stylu itd gdzie można wpisać nazwę i wyszukując w necie pozaznaczać informacje .
    maxio67.
    Maciej 606896826
    2020-06-17, 13:44
  • derfin
    Zbyt wcześnie zakończona fermentacja burzliwa
    derfin
    W piątek warzyłem Belgian IPA z zestawu z browamatora link

Zacierałem w temp. 67-69 do negatywnej próby jodowej (około 45 min), następnie podgrzanie do 78 i filtracja. Po filtracji i gotowaniu dostałem 20 brzeczki 11,5 BLG. Wstawione do pokoju 19-20st. Po kilku godzinach zaczęło...
    2017-02-20, 19:19
  • wpadzio
    Freiberger, Freiberger Alkoholfrei
    wpadzio
    Piwo bezalkoholowe z założonego w połowie XIX wieku saksońskiego browaru we Freibergu. Alkohol poniżej 0,5%, skład na kontrze podstawowy, a także tabelka z wartościami odżywczymi, jak to w przypadku takich piw bywa.

Barwa złocista, całkowicie przejrzysta.
    Wysoka po nalaniu...
    2016-12-22, 11:22
  • wpadzio
    Paulaner, Münchner Hell Alkoholfrei
    wpadzio
    I kolejny lager bez alkoholu z Niemiec. Tym razem z monachijskiego giganta. Poniżej 0,5% alkoholu i tabelka z kaloriami oraz wartościami odżywczymi tradycyjnie na kontrze.

Barwa złota. Klarowna.
    Biała piana, o dość drobnej teksturze. Opada mięsiście, zostawiając sporo...
    2016-09-16, 12:31
  • remfire
    III Ankieta Kolekcjonerów Polskiego Szkła Piwnego - propozycje, przemyślenia itp
    remfire
    W związku z otrzymaniem wstępnego namaszczenia od Shlangbauma do kontynuacji zapoczątkowanego przez niego dzieła , postanowiłem zapytać forumowiczów czy są zainteresowani kolejną edycją Ankiety Kolekcjonerów Polskiego Szkła Piwnego ( za rok 2007).
    Jeśli macie sugestie , propozycje...
    2007-11-13, 16:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...