Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pszeniczne z ekstraktów - jak chmielić??

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • puszka
    Senior
    • 10-2002
    • 204

    Pszeniczne z ekstraktów - jak chmielić??

    Witam

    Mam zamiar zrobić pszeniczne z ekstraktow slodowych.

    Zakupiłem 2x1,2 ekstrakt słodowy pszeniczny i 1,7 ekstrakt słodowy jasny. Wszystko z WESu.

    Jak to coś chmielić żeby wyszło dobre pszeniczne.

    Czy zlewać na cichą czy odrazu butelkować.

    Pozdrawiam

    Puszka
  • Seta
    Piję piwo
    • 10-2002
    • 6964

    #2
    Z cichą to różnie mówią. Ja nie robię.
    Chmielenie tylko dla lekkiej goryczki. Najlepiej aromatycznym (brzmi dziwnie, ale daje "szlachetniejszy" smak). Np. 20g lubelskiego na 60 min.
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

    Comment

    • puszka
      Senior
      • 10-2002
      • 204

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Z cichą to różnie mówią. Ja nie robię.
      Chmielenie tylko dla lekkiej goryczki. Najlepiej aromatycznym (brzmi dziwnie, ale daje "szlachetniejszy" smak). Np. 20g lubelskiego na 60 min.

      W takim razie jezeli nikt nie poda innego pomysłu zrobie tak jak ty. Planuje nastawić piwko w sobote.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎