Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Chemipro OXI, CLO2, piro i inne niewymagające płukania... pytanie praktyczne

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 41%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• coder
    ClO2 - dwutlenek chloru do dezynfekcji
    coder
    Chciałbym zwrócić Waszą uwagę na nowy środek do dezynfekcji - dwutlenek chloru. Napotkałem szereg artykułów chwalących jego właściwości przy zastosowaniach w przemyśle spożywczym. Ma bardzo dobre właściwości bakteriobójcze przy bardzo krótkim czasie kontaktu (1-2 min), i co najważniejsze...
    2007-10-26, 10:33
  • astianseb
    Chemipro OXI vs. ogólnodostępne "OXY"
    astianseb
    Czolem Wszystkim,
    Czy macie jakies doswiadczenia z ogolnodostepnymi srodkami "OXY" jako zamiennikiem slynnego Chemipro OXI. Uzywam Chemipro OXI (4 warki) i jak do tej pory wszystko bylo OK. Niestety moj zapas Chemipro sie skonczyl - wiec zastanawiam sie czy nie sprobowac ogolnodostepnych...
    2014-03-09, 10:57
  • astianseb
    Chemipro OXI i sterylizator do butelek LUX
    astianseb
    Poczytalem troche o dezynfekowaniu i znalazlem sporo głosów przeciwko pirosiarczynowi sodu - głownie z powodu drażniących oparów. Zakupiłem wiec Chemipro OXI i czytam w instrukcji ze trzeba zanurzyc na 3 minuty....no i mam problem - bo jak tu dezynfekowac butelki? Mam taki fajny sterylizator/dezynfektor...
    2013-08-23, 21:21
  • pablocet
    Ile roztworu glukozy?
    pablocet
    Witam,

Właśnie robię swoją drugą warkę i zastanwiam się ile dodać roztworu glukozy do piwa po fermentacji cichej.

Piwo to Golden Summer z Brewferm. 11litrów

Dziękuję zgóry
    2014-09-12, 16:36
  • galadh
    [Wrocław] ktoś ClO2 (na pół?)
    galadh
    Cześć!

Trwa jeszcze sezon piwowarski, a mi skończyła się chemia. Czy ma ktoś odsprzedać z 300ml ClO2 lub chciałby kupić butelkę i podzielić na pół? Cała mi nie zejdzie, a nie wiem, czy przy następnym sezonie będę w PL.

Galadh
    2014-02-08, 20:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...