Witam!
Mija właśnie 5 dzień fermentacji burzliwej. Zachowując zasady ostrożności zajrzałem do fermentatora, zobaczyć co się dzieje.
Trochę się zdziwiłem/wystraszyłem, gdy na powierzchni brzeczki, prócz bąbelków zobaczyłem 0,5- 1 cm białe plamy (patrz: zdjęcie).
Czy to infekcja? Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Mija właśnie 5 dzień fermentacji burzliwej. Zachowując zasady ostrożności zajrzałem do fermentatora, zobaczyć co się dzieje.
Trochę się zdziwiłem/wystraszyłem, gdy na powierzchni brzeczki, prócz bąbelków zobaczyłem 0,5- 1 cm białe plamy (patrz: zdjęcie).
Czy to infekcja? Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
nie zapomnij napisać po degustacji
co i jak z piwkiem!
. Do kosza, czy może ktoś ze zbieraczy reflektuje na takowe ,skarby,?
Comment