Owszem tak możesz zrobić ale ja bym przegotował wodę. Powinno to poprawić smak i zmniejszyć ryzyko zakażenia piwa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem
Collapse
X
-
Tak a piwo jakie zrobię na początek to ALT bo ma tylko jeden rodzaj słodu i jeden rodzaj chmielu to taki zrobię http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164394%2F183249%2F1594578&sortuj=CENA a to a'la Grodziskie zrobię kiedyś indziej gdy zrobię na początek tego Alta.
Comment
-
-
A może to: http://browar.biz/sklep.php?ids=4&id=463"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ok zrobię to piwko tylko je będę musiał zamówić gdy je zamóię to je zrobię.A co do A la Grodziskie np. Czy jeśli mam 2 słody to mogę jeden np. mieć w wodzie o temperaturze 62C pół godziny i 2 pół godziny i dopiero wtedy chmielić i ostudzić do 20C i dodać drożdże.
Comment
-
-
Garnek 4 litry do warzenia ze słodu nie wystarczy, dolewanie wody to do brewkitów, a nie do zacieraków!!! Majgad, chłopie, daj no mi tu szybciutko maila, wyślę Ci instrukcję warzenia z zacieraniem, może będzie Ci się łatwiej zorientować, do czego się bierzesz
Comment
-
-
No właśnie, by pytałeś o Brewkita a linki porawałeś do warzenia z zacieraniem, a tu bez dużego gara nie ruszysz.
Kup sobie na początek Brewkita, zorientuj się czy Ci się to podoba i od drugiej warki możesz zacierac jak sobie jeszcze trochę doczytasz.
Marusia dysponuje fajnymi instrukcjami z procesem zacierania krok po kroku, jak sobie ją przyswoisz to już będzie cacy.W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
Piotr
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lagerik Wyświetlenie odpowiedzii mi napiszesz szczegółową instrukcjęLast edited by Marusia; 25-11-2009, 18:08.
Comment
-
Comment