Kilka pytań odnośnie zacierania i sprzętu.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10853

Bywa że mieszam jak przestanie lecieć ( na powierzchni młóta tworzy się błotko , które nie przepuszcza wody )
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marcin2426
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.01
      • 5

Ja mam trochę inną metodę: zamiast mieszać młóto po prostu wycinam w niej nożem kratkę, tylko staram się aby dolna część warstwy filtracyjnej(ok 10 cm.) została nienaruszona

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Alternatywne wykorzystanie sprzętu - Keg-art
        ART
        W Przywidzu taki komplet ogniskowy mi się napatoczył. Dość kosztowne podstawki ławkowe. Pewnie nieświadomie, bo to w końcu opakowania zwrotne, no chyba że z demobilu ale wątpię

Jak macie zdjęcia wykorzystanych kegów spełniających inne zadania niż oryginalne zakładano,...
        2024-06-21, 10:45
      • dadek
        Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
        dadek
        Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
        2024-05-12, 23:57
      • dadek
        Jaworzno, Stanisława Lema 17, Browar Bury
        dadek
        24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
        Sam budynek nie jest zbyt wielki,...
        2019-08-30, 02:50
      • dadek
        Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
        dadek
        Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
        2025-08-20, 03:14
      • toh11
        Cobra CB 3 - wyłącza się podczas zacierania (problem)
        toh11
        Jak w temacie, podczas zacierania (moc 1800 W, 30 min. pracy) wyłącza się kociołek. Kociołek nie jest gorący.
        Spotkał się ktoś z takim problemem ? jak go rozwiązaliście? Zaznaczam że gwarancja już dawno minęła .
        2020-01-11, 12:41
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...