BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...
Mam do sprzedania filtrator z oplotu o długości 65cm wraz z redukcją. Oplot zabezpieczony jest zaciskiem. Pasuje on do fermentatorów z kranikiem firmy Browamator jak i innych kraników 3/4 cala. Wykorzystanie filtratora z oplotu zamiast kadzi filtracyjnej...
Zrobiłem za "namową " Forumowiczów filtrator z oplotu z rurki do spłuczki - wykonałem go wg. wszelakich dostepnych wskazówek. Jednak filtracja to jedna wielka tragedia - trwała tak długo, ze zwatpiłem. Długość mojego oplotu to ok. 90 cm. Dlaczego tak długo to trwało ? (dla...