Zacier się nie scukrza
Collapse
X
-
A wyciągnąłes go z opakowania?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Bekaro, co Ty w ogóle i gdzie wsypałeś, bo póki co wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi, że zacier po chmieleniu wtłoczyłeś do fermentora, filtracji nie robiłeś? Drożdże dodałeś? Co to znaczy "zneutralizowana barwa" - pierwsze słyszę?
Koledzy też nieźle mieszają - Feti, na mące próba będzie pozytywna, nie negatywna.Comment
-
Ja pitole, jakie głupoty pierdole. Przepraszam. Tak se zaimprowizowałem. NA logikę powinno być inaczej. Koniec udzielania bzdetnych rad. Przepraszam za bzdury jeszcze raz.Comment
-
kurcze wymiękam...
nie bulka i jeszcze ten ballingometr - to już przekracza granice mojej wyobraźni
chyba faktycznie zrealizuję mój projekt koszulki, chce ktoś jeszcze
ale żeby nie było niemerytorycznie - jedna rada - płyn lugola nie zmieni barwy na neutralną - po prostu ma sie nie robić granatowy,
ma zostać przy swojej barwie - wtedy jest okNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Jestem niekomunikatywny. W moich poprzednich postach pisałem o próbie jodowej na mące, aby Bekaro zobaczył, jak wygląda próba pozytywna, czyli jak skrobia jest niescukrzona. Zapewne u niego była scukrzona i powinna wyglądać inaczej.Comment
-
Zdjęcie rzeczonego sprzętu pod linkiem: TUOstatnia zmiana dokonana przez moracz; 2011-12-15, 13:02.Comment
-
Balingometr ślometr. Dawno, dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma rzekami.. nikt nie używał takich przyrządów. Wystarczyło, że głównemu browarnikowi portki do krzesła z rozlaną brzeczką się przykleiły i było cacy
Ostatnia zmiana dokonana przez jacekan; 2011-12-15, 14:35.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 19:56 -
-
Mocarny: E: 30 % wag,, A: 12, 5%
Barwa ciemnobrązowa, nieprzejrzysta.
Piana: jest beżowa drobna, szybciutko opada do cienkiej obrączki.
Zapachowo dość ubogo, ale ze względu na katar nie byłem miarodajny.
Porter ma niespełna rok, ale smakowo jest zupełnie nieźle ułożony....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 20:56 -
-
Trochę podłubałem przy wyszkuiwarce przy ostatniej aktualizacji oprogramowania i chyba jest nieco lepiej z wynikami na forum.
Przeindeksowałem w ciągu ostatnich godzin zawartość forum ponownie.
Wyszukiwarka powinna być odporna na różnorodny zapis diakrytyki typu Malmo...-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
Jasny lager ze znanego browaru w Dorpacie/Tartu. Alkohol 4.8%, ekstrakt nie podany.
Piana niska, słabo osadza się na szkle.
Piwo pełne, treściwe, o bardzo wyrazistym komponencie słodowym, skontrowanym ziołową goryczką. Pełnię czuje się cały czas w ustach. To, co może troszkę...-
Channel: Estonia
2024-05-09, 16:35 -
-
Niefiltrowana Stella z alko 5.0%
Piana - na dłużej prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - lekko zamglony, opalizujący złoty.
Aromat - gorzkawa zbożowość.
Smak - słodkawe i gorzkawe, lekko misiowate, chlebowe, goryczka mocniejsza...-
Channel: Anglia
2024-03-05, 00:40 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment