BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
Jako debiut, zdecydowałem się na zestaw brewkit + ekstrakt słodowy niechmielony zamiast cukru. Dokupiłem do tego drożdże US-05.
Brewkit German pils + ekstrakt słodowy gozdawa jasny.
Nastawione w piątek, już 2 dni drożdże pracują ( dzisiaj już o wiele słabiej niż wczoraj)....
Miejscowość Klobouky u Brna, a tam kolejny nowy browarek. W sumie za wiele nie ma tu co pisać, bo wizyta krótka, browar zobaczony, piwa zakupione i wypite Kolejka chętnych spora, a że browar i sklep sprzedaży materiałów budowlanych znajdują się koło siebie , to jedni...
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...