Niestety jestem skazany na kuchenkę (bloki), jeżeli rzeczywiście tak jest że na palniku 3,1 kW nie da rady ugotować 40 litrów to może przemyślę 30l http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-nie...1,product.html.
tani garnek z cienkiej blachy??
Collapse
X
-
Bez przesady, przez 3 lata warzyłam w 40 litrowym garnku na kuchence.
Oczywiście zależy też wiele od ciśnienia gazu - różnie ludzie mają. Jak warzyłam u rodziców, to brzeczka ledwo się gotowała, a jak warzyłam u siebie w domu to bulgało aż miło.Comment
-
Spoko daje radę gotowałem pod 50 litrów na dwa palniki bo gar wielki (oraz w kegu 1 palnik) i daje radę. Troszkę sposobem można czas skrócić, po odfiltrowaniu powiedzmy 15 litrów przelewamy do warzenia i grzejemy prawie do zagotowania, później dolewamy resztę lub na raty po 5 litrów. Konieczna przy tym litrażu przykrywka bo nie zagotujesz, po przejściu do granicy wrzenia spokojnie można nawet troszkę gaz przykręcić.Niestety jestem skazany na kuchenkę (bloki), jeżeli rzeczywiście tak jest że na palniku 3,1 kW nie da rady ugotować 40 litrów to może przemyślę 30l http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-nie...1,product.html.
Trafiona uwaga Marusi - ciśnienie gazu, ostatnio dwie warki robiłem w tygodniu i jest jakby lepiej
z tym gazem codziennym.
Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2008-10-28, 20:57.Comment
-
-
Jeszcze jedna cecha jest dość ważna, jeżeli będziesz miał te 10 litrów zapasu to po pierwsze :trudniej będzie miało wykipieć, a po drugie jak więcej wysłodzisz (większa wydajność) to będziesz miał kilka litrów w zapasie. Wygotować tzn. odparować spokojnie można 3 litry.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam.
Mam na sprzedaż zestaw:
Browar Domowy BA SUPER START użyty 2 razy.
oraz
Garnek emaliowany 40L - nigdy nie użyty.
+ gratis mogę dorzucić własnej konstrukcji skrzynie do chłodzenia podczas fermentacji (do umieszczania zamrożonych butelek z wodą)....-
Channel: Słup ogłoszeniowy
2024-09-12, 08:25 -
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....-
Channel: Austria
-
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
-
sprzedam zestaw zawierający z grubsza:
- garnek do 20l warek (pojemność max oczywiście odpowiednio większa)
- suszarka na butelki
- kapslownica greta i kapsle
- 3 skrzynki i trochę butelek (klasyczne i z zamknięciem patentowym)
- 2 duże fermentory (z kranikami, syfonami, pokrywami) i jeden mały
5 Photos-
2021-05-29, 19:41 -
... taki jak kiedyś pojawiały się w hipermarketach na wagę, ze stali podobno nierdzewnej, o średnicy 32-34,5 cm, poj. 20-26l. Chodzi w szczególności o to, żeby miał cienkie dno, aby łatwo można było w nim nawiercić otwory. Może ktoś kupił kiedyś taki garnek dla potrzeb piwowarstwa,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment