fermentator z PEHD

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • saltver1
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.12
    • 7

fermentator z PEHD

Witam mam pytanie ostatnio znalazłem w domu beczke 30 l z PEHD niebieska zamykana na wieczko ze sprezyną leżała moze z 15 lat nie uzywana.Mam pytanie czy nadaje się na fermentator na cicha może ktoś uzywa takiej lub nie, proszę o sugestie w tej sprawie.
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3491

http://browar.biz/forum/showpost.php...6&postcount=21
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Robert13
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.04
      • 899

Jeśli 30 litrów, to nie dziaduj i kup sobie nowy fermentator w sklepie piwowarskim, kupisz razem ze słodami, to i koszt wysyłki nie bedzie się liczył do ceny. Kosztują grosze.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Ukraina, Odessa, Mykolaivska Doroha 217a, Pivnyj Kelich.
        bastion
        Suworowski rajon, to wysunięta na północ część Odessy, gdzie znajdują się zakłady przemysłowe, oraz duże blokowiska. Trzeba wspomnieć też o długiej plaży Luzanivka, która im dalej od portu, tym jest chyba lepsza niż plaże w pobliżu centrum Odessy, które wyglądają jak małe baseniki...
        2021-05-16, 22:28
      • woosaa
        Przyspieszona cicha
        woosaa
        Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
        2025-01-09, 17:18
      • dadek
        Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
        dadek
        Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
        2024-10-14, 02:47
      • jacekn1
        Fermentator stożkowy
        jacekn1
        Czy ktoś używa taki fermentator, proszę o opinię.http://domowybrowarek.pl/pl/fermenta...-5904730245012
        2017-10-17, 17:31
      • TommyCollins
        Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
        TommyCollins
        Witam!
        Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
        2024-05-15, 16:56
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...