nowy kosz, szerszy, prawie na całą średnicę, a grzałki albo w kształcie litery U wygięte tak żeby dolegąły do ścianki garnka, albo takie w dnie i kosz trochę niższy.
nowy kosz, szerszy, prawie na całą średnicę, a grzałki albo w kształcie litery U wygięte tak żeby dolegąły do ścianki garnka, albo takie w dnie i kosz trochę niższy.
czyli 30 cm średnicy i obniżyć np. do 33 cm kosz, litraż kosza to wtedy 23,3L ?
Grzałkę dobrze jest mieć w dnie, jeśli będziesz chciał mniejsze warki robić to nie będzie problemu z jej zakryciem. Z tego samego powodu dobrze mieć możliwość regulacji wysokości odpływu brzeczki. Żeby nie musiała aż przez krawędź się przelewać. Ja w tym celu mam dwa otwory, kilka centymetrów poniżej krawędzi. Duży zasyp, w otworach śruby zaślepiające je. Mały zasyp, otwory drożne.
się pewnie nada
ja mam taką http://allegro.pl/pompa-do-pralki-lu...583134834.html
sprawdza się rewelacyjnie a nawet aż za dobrze, wytwarza takie ciśnienie że do CO wymiękają
daj na PW to podpowiem jak dorobić króćce
te końcówki są do rur typu PP czyli zgrzewanych ,do tej pompki pasowały o średnicy 25mm
dostępne są z gwintem zewnętrznym i wewnętrzny , ta osłon przy pompce już tak była oryginalnie
@bnp
W którym mejscu kotła jest umieszczony pomiar temperatury?
To bardzo ważna sprawa. U mnie jest w dnie i jest to błąd, występują duże niedokładności. Planuję dołożyć drugi czujnik w samej pompie lub w którejś z rur do niej dochodzących.
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Nadszedł czas, żeby pochwalić się owocem prawie rocznej pracy nad naszym (moim i kolegi) "automatycznym" kotłem zacierno-warzelnym. Na tę chwilę zrobiliśmy 3 sztuki (dwie 25 i jedną 35l). Teoretycznie można by powiedzieć - kolejny klon braumeistera. I w sumie jeśli chodzi o zasadę...
Comment