Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
					
				
				
			
		
					Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
					
				
				
			
		Co do wyższych alkoholi, to są one niepożądane własnie w spirytusie, czy wódce. Dlatego przeprowadza się rektyfikację. Natomiast w piwie (nie każdym ale chyba w klasztorniakach), winie, whisky wyższe alkohole budują złożony aromat, smak itd. No i powodują kaca
  Ale to akurat nie sprawia, że są niepożądane, należy jedynie przyjmować je z umiarem. A jeżeli chcemy się schlać w trupa to najlepiej zaopatrzyć się w  "najlepszej klasy spirytus rektyfikowany" bo wtedy i efekt szybszy, i kac mniejszy. 
							
						
 . Czyli wg Ciebie najlepszej klasy spirytus rektyfikowany pachnie najbardziej "bimbrowo" bo zawiera prawie sam etanol?
  Gorzką wodę z alkoholem to można otrzymać dodając do ciepłej wódki pieprzu.
							
						
 .
							
						
 poniekąd...
							
						
Comment