Gęstwe Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen(dzisiaj zebrana) oddam w dobre ręce odbiór osobisty, bede 17 w Tychach na giełdzie(myślę że tydzien w sterylnym słoiku w lodówce im nie zaszkodzi). Drożdże pracowały 2 razy, w piątek będę rozlewał 1 warke po cichej może jeszce jedna porcja będzie, te co mam wystarczą chyba dla 2 osób.

3068

Collapse

Related Topics

Collapse

- 

Witam! Witam!

Po ostatnim warzeniu pszeniczniaka została mi gęstwa 3068. Stoją od soboty wieczorem w lodówce.
 Jeśli ktoś by chciał podjechać na Witomino to chętnie oddam - niech popracują teraz u kogoś innego 

Pozdrawiam,

Wojtek- 
							Channel: Targowisko piwowarskie
 2008-10-13, 09:09
- 

- 

W czwartek kończę fermentację pszeniczniaka i będę miał zupełnie mi nieprzydatną już gęstwę 3068. Jeśli ktoś chciałby dostać te drożdże to zapraszam na priv. Będę do osobistego odbioru na Witomionie w Gdyni (i w rozsądnych od Witomina odległościach W czwartek kończę fermentację pszeniczniaka i będę miał zupełnie mi nieprzydatną już gęstwę 3068. Jeśli ktoś chciałby dostać te drożdże to zapraszam na priv. Będę do osobistego odbioru na Witomionie w Gdyni (i w rozsądnych od Witomina odległościach ). ).- 
							Channel: Targowisko piwowarskie

- 

- 

Witam, Witam,
 Chciałem spytać bardziej doświadczonyvch kolegów i kolezanki jak przechowywać drożdże po fermentacji??

Na razie tydzień-dwa to są maksymalne odstępy w jakich udało nam się przechować drożdże żeby były dobre...

3razy przechowywaliśmy drożdże...- 
							Channel: Kołyska piwowarska

- 

- 

Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek. Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek.
 Obecnie jest też w butelkach.

Ekstr. 11,7%
 Alk. 5%
 IBU 32

https://www.pivo-platan.cz/produkt/platan-premium/

Aromat - ziołowy chmiel, słód...- 
							Channel: Czechy

- 

- 

Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym... Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...- 
							Channel: Czechy

- 

- Loading...
- Koniec listy.