Gęstwe Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen(dzisiaj zebrana) oddam w dobre ręce odbiór osobisty, bede 17 w Tychach na giełdzie(myślę że tydzien w sterylnym słoiku w lodówce im nie zaszkodzi). Drożdże pracowały 2 razy, w piątek będę rozlewał 1 warke po cichej może jeszce jedna porcja będzie, te co mam wystarczą chyba dla 2 osób.
							
						
					3068
				
					Collapse
				
			
		
	Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Witam! Witam!
 
 Po ostatnim warzeniu pszeniczniaka została mi gęstwa 3068. Stoją od soboty wieczorem w lodówce.
 Jeśli ktoś by chciał podjechać na Witomino to chętnie oddam - niech popracują teraz u kogoś innego 
 
 Pozdrawiam,
 
 Wojtek- 
							Channel: Targowisko piwowarskie
 2008-10-13, 09:09
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 W czwartek kończę fermentację pszeniczniaka i będę miał zupełnie mi nieprzydatną już gęstwę 3068. Jeśli ktoś chciałby dostać te drożdże to zapraszam na priv. Będę do osobistego odbioru na Witomionie w Gdyni (i w rozsądnych od Witomina odległościach W czwartek kończę fermentację pszeniczniaka i będę miał zupełnie mi nieprzydatną już gęstwę 3068. Jeśli ktoś chciałby dostać te drożdże to zapraszam na priv. Będę do osobistego odbioru na Witomionie w Gdyni (i w rozsądnych od Witomina odległościach ). ).- 
							Channel: Targowisko piwowarskie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Witam, Witam,
 Chciałem spytać bardziej doświadczonyvch kolegów i kolezanki jak przechowywać drożdże po fermentacji??
 
 Na razie tydzień-dwa to są maksymalne odstępy w jakich udało nam się przechować drożdże żeby były dobre...
 
 3razy przechowywaliśmy drożdże...- 
							Channel: Kołyska piwowarska
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek. Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek.
 Obecnie jest też w butelkach.
 
 Ekstr. 11,7%
 Alk. 5%
 IBU 32
 
 https://www.pivo-platan.cz/produkt/platan-premium/
 
 Aromat - ziołowy chmiel, słód...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym... Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.