Balon

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nuggin
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.10
    • 34

    Balon

    Witam,
    Jezeli ktos z Trojmiasta, lub okolic ma do odsprzedania szklany balonik 30-50L, to poprosze o info.
    I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.
    --Winston Churchill
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Odradzam. Lepiej zainwestuj w dwia wiadra. Taniej, wygodniej i bezpieczniej. Nawet jak chcesz potem wino robić, to też lepiej w wiadrach.
    Last edited by Krzysiu; 2009-10-09, 18:46.

    Comment

    • nuggin
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.10
      • 34

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
      Odradzam. Lepiej zainwestuj w dwia wiadra. Taniej, wygodniej i bezpieczniej. Nawet jak chcesz potem wino robić, to też lepiej w wiadrach.
      Dzięki za info. Mam juz dwa wiadra, a balonik, zwłaszcza większy też się przyda.
      I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.
      --Winston Churchill

      Comment

      • miras2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.09
        • 31

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        Odradzam. Lepiej zainwestuj w dwia wiadra. Taniej, wygodniej i bezpieczniej. Nawet jak chcesz potem wino robić, to też lepiej w wiadrach.
        Mając wiadra bez pokryw-próbowałeś fermentować?Mam jakieś doświadczenie w winiarstwie i wiem,że powinno to być zamknięte z rurką fermentacyjną.A większe wiadra raczej pokryw nie mają

        Comment

        • peter007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.06
          • 2820

          #5
          Widzisz Miras jak Ty mało wiesz. 30 litrowe fermentory dostępne w KAŻDYM sklepie branżowym mają i pokrywę, i mogą mieć rurkę, i nawet kranik spustowy
          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

          Comment

          • GaGacek
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.08
            • 96

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2
            Mając wiadra bez pokryw-próbowałeś fermentować?Mam jakieś doświadczenie w winiarstwie i wiem,że powinno to być zamknięte z rurką fermentacyjną.A większe wiadra raczej pokryw nie mają
            [...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
            Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor

            Comment

            Przetwarzanie...