z zewnątrz wygląda ok - ale nie o to tu przecie chodzi
jaki jest w środku ?
czy gumka jest szczelna i nie spada ?
czy zaworek zawsze równo się układa ?
dla mnie to główne problemy przy rozlewie - nie jedno piwo przez to straciłem ....
pozdrawiam
piotry
Ostatnia zmiana dokonana przez piotry; 2010-12-16, 10:05.
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
Jak działa zaworek grawitacyjny do rozlewu? To się podłącza bezpośrednio do kranika i podstawia butelki czy można podłączyć do dłuższej rurki i rozlewać piwo nie wyjmując butelek ze skrzynki?
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
Comment