Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sebkowe warzonko

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • btetlewicz
    Member
    • 12-2013
    • 92

    #31
    W takim razie nic innego nie przychodzi mi do głowy, co mogło spowodować nagazowanie jednej butelki a "kibel" w pozostałych ??

    Comment

    • sebek_
      Beer Maker
      • 11-2013
      • 148

      #32
      Mała aktualizacja co do milkstouta, to jest jednak więcej nagazowanych niż jedna więc tym bardziej jest to dziwne...

      W maju uwarzyłem jeszcze dwie warki american amber ale, niestety po miesiącu leżakowania maja kwaskowaty posmak..czy może to być spowodowane tym, że przez kilka dni (2-3) temperatura w trakcie upałów dochodziła na fermentorze do 26-27 stopni?
      Chyba raczej już go nie uratuję?
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      • jaozyrys
        Senior
        • 10-2008
        • 154

        #33
        Kwas kwasowi nierówny, ale ja mam taką zasadę - jeśli piwo ci nie smakuje, to dobrze je schowaj i próbuj ponownie co miesiąc. No chyba, że ewidentnie zepsute.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎