Z przyjemnością informuję, ze udało mi sie nie spieprzyć pszeniczniaka.
Czy ktoś mi naświetli, dlaczego to piwo najczęściej ludziom nie wychodzi? Hm. Może jakiś temat osobny...
Właśnie filtruje się weizenbock wg przepisu (mniej więcej) Strzelczyka76.
Zasyp:
3 kg pszeniczny
2 kg pilzneński
1,1 kg monachijski
0,7 kg karmel jasny
0,15 kg karmel ciemny
Zacieranie:
45 st. 10 min.
55 st. 20 min.
podgrzanie do 65 st.-> 1/3 gęstego zacieru do dekoktu-> podgrzanie do 72 st.-> przerwa 10 min.-> podgrzanie do wrzenia-> gotowanie 10 min.-> przelanie wrzątku do reszty zacieru -> 72 st. 10 min.-> podgrzanie do 76 st.-> filtracja
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
Comment