Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    No i tak się stało - dodałam jeszcze trochę syropu wiśniowego i Danstarki

    A dziś zlalam na cichą - po prawie 2 tygodniach udawanej fermentacji wynalazek uwarzony przez Naczelnika - balling spadł na 7

    Piwo ma roboczą nazwę Błotko - jest to jakaś mulasta maź o smaku suszonych sliwek Ciekawa jestem, co z tego wynijdzie
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Marusia
      Senior
      • 02-2001
      • 20211

      Belgijskie na Danstarach poszło na cichą. Smakuje nieźle.
      Jutro butelkuję Błotko
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • naczelnik
        Senior
        • 08-2003
        • 1884

        Marusia napisał(a)
        Jutro butelkuję Błotko
        A zaraz po tym ogłaszasz konkurs na nazwę dla tego piwa?
        Moja - scenowa - warka pszeniczna jest do rozdania
        Popieram domowe browary!

        Polakom gratulujemy naczelnika

        Zamykam browar.
        Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

        gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

        Comment

        • Krzysiu
          Krzysiu
          • 02-2001
          • 14936

          Proponuję "Śliwkowe Bagna". Coś jak "Wichrowe Wzgórza", ale nawiązuje do konsystencji piwa :-)

          Comment

          • Marusia
            Senior
            • 02-2001
            • 20211

            Konkurs jeszcze się nie zaczął, ale i tak uznaję go za zakończony Krzysiu, w nagrod specjalny egzemlarz "Śliwkowych Bagien" będzie na Ciebie wiernie czekał
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Krzysiu
              Krzysiu
              • 02-2001
              • 14936

              Dzięki, królowo

              Comment

              • Marusia
                Senior
                • 02-2001
                • 20211

                Chyba sobie zrobię przerwę w warzeniu

                Po pierwsze: piwo Naczelnika jakieś kwaśne takie - może to śliwki i mu przejdzie, ale się wkurzyłam
                Po drugie: kapslownica mi się sp... - ledwo wczoraj zakapslowałam
                Po trzecie: słód mi się kończy
                Po czwarte: mam już pełną piwnicę piwa, pora zabrać się za jej oczyszczanie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Krzysiu
                  Krzysiu
                  • 02-2001
                  • 14936

                  Marusia napisała:
                  ... jakieś kwaśne takie - może to śliwki...
                  To może nie zamykaj jeszcze konkursu? Może ktoś wymyśli jeszcze lepszą nazwę?

                  Comment

                  • slado
                    Gość
                    • 07-2003
                    • 1072

                    Marusia napisał(a)
                    Chyba sobie zrobię przerwę w warzeniu
                    ...
                    Nie warto. Po przerwie wakacyjnej nie miałem już ochoty wogóle warzyć. Skrzywienie czy rozleniwienie? Nie wiem.
                    Faktem jest że dopiero po kilku warkach wznawiających dostałem wiatru w żagle.
                    Teraz do wiosny to już pójdzie siłą rozpędu.
                    Potem pozostanie już tylko
                    Last edited by slado; 29-12-2004, 22:09.

                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      Wczoraj zabutelkowałam warkę#20 - klasztorne na Danstarach

                      Chyba nazwa będzie "Piwo słodkie deserowe", bo balling spadł tylko do 7 - tych Danstarów to chyba pół kilo trzeba sypać, albo używać ich tylko przy w miarę niskich ballingach brzeczki początkowej. Przebija się wyraźnie syrop wiśniowy nadając jeszcze dodatkowej słodyczy i lekkiej kwaskowatości wisienkowej. Chmiel gdzieś tam w tle usiłuje się przebić, ale póki co to słabo mu wychodzi.

                      Poczekamy, zobaczymy, a ja tym czasem robię przerwę i dla odmiany odmaluję sobie w weekendy kuchnię i browarny pokój.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • slado
                        Gość
                        • 07-2003
                        • 1072

                        7'Blg to wcale nie dużo. Odfermentuje jeszcze w butelkach i stanie się bardziej wytrawne. Pani Prezes powinna się cieszyć z takiego piwka i liczyć na to, że nie wytrawi się za bardzo. Będzie smaczniutkie.
                        Wczoraj kapslowałem ciemniaczka o końcowej gęstości 8 a zmartwieniem dla mnie jest jak piwko odfermentuje mi poniżej 4'Blg.

                        Comment

                        • fteo
                          Senior
                          • 05-2003
                          • 1139

                          Marusia napisał(a)
                          mam już pełną piwnicę piwa, pora zabrać się za jej oczyszczanie
                          Może potrzebujesz pomocy do oczyszczania?
                          http://lotnictwo.net.pl/
                          http://www.flightradar24.com/
                          http://www.airshow.sp.mil.pl/

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            W sobotę dokonałam pierwszej degustacji warki#20, czyli "belgijskie" na Danstarach

                            Zdaje się, że udało mi się zrobić Warkę Strong i to odrazu z sokiem

                            Piwo jest słodkie, z lekkim posmakiem syropu wiśniowego, co daje też delikatną wiśniową kwaskowatość głęboko w tle, bo ogólnie to słodycz przeważa. Piwo nadaje się zdecydowanie chyba tylko do popijania ciast
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • may
                              Senior
                              • 01-2002
                              • 1508

                              Marusia napisał(a)
                              W sobotę dokonałam pierwszej degustacji warki#20, czyli "belgijskie" na Danstarach
                              Może jakaś etykieta ?

                              Comment

                              • Marusia
                                Senior
                                • 02-2001
                                • 20211

                                may napisał(a)
                                Może jakaś etykieta ?

                                Wszystkie moje piwa posiadają etykiety, ale nie zamieszczam ich w necie, bo są to egzemplarze kolekcjonerskie i firma "Czterej z Portierni" nie może dopuścić do ich niekontrolowanego rozpowszechnienia

                                Napewno do BP przywiozę Ci komplecik, jeśli sobie życzysz
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎