Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
To chyba będę mogł liczyc na buteleczkę.



Były dobrze rozbudzone, więc już machnęły wysoką, ciemną pianę. Troche sie boję, czy z uwagi na nie występującą u mnie jeszcze ilość brzeczki nie wyjdą z fermentora na spacer... Fermentacja w 20 stopniach.
Ma wyraźny palony posmak, a jednocześnie doskonale czuć owsianą treściwość. Spijane po pomiarze piwo było na dodatek dorze nagazowane w sposób naturalny, wiec mam dobre pojęcie jak będzie ostatecznie smakować.
Zamierzam teraz warzyć tydzień w tydzień, więc słód nie straci właściwości. Przeznaczony jest na dwie duże warki, dwie średnie i jedną malutką. Mam więc pięć "zestawów", do których dojdą jeszcze dodatki niesłodowe.
Przynajmniej brzeczka nabrała choć odrobinę koloru.

Nie będę póki co zdradzał jakiego, bo nader dziwny. Jak eksperyment wyjdzie to się pochwalę. Wyszło prawie 5l brzeczki 12 Blg, zadanej gęstwą SafAle US-56.



Wszystkie pełnowymiarowe, a co. Wyszło mi ok. 37 kg słodów podstawowych, do tego oczywiście słody specjalne, a w niektórych przypadkach ekstrakt, jakiś cukier czy surowce niesłodowane. Będzie się działo
Comment