Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wujek Brewery - warzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • CarlBerg
    Senior
    • 09-2003
    • 968

    #16
    slado napisał(a)
    Gorsze rzeczy robiłem z młodzikami i nadal robię.
    Tak to już jest ze staruchami - ręce ich świerzbią do młodzików
    Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
    Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

    Comment

    • sebox
      Member
      • 08-2004
      • 73

      #17
      Koźlak po 2 tygodniach cichej poszedł do butelek z dodatkiem 1,5 litra brzeczki 13,5 Blg.
      Mam obawy co do tej brzeczki dosładzającej.
      Zatarłem ją ze 4 dni wcześniej i trzymałem szczelnie zamkniętą w temperaturze pokojowej - mam nadzieję że nic jej nie dolegało i nie zepsuje mi Koźlaczka.
      - Wujek Brewery -

      Comment

      • sebox
        Member
        • 08-2004
        • 73

        #18
        Warka nr 5.- Pale Ale
        (warzona 02.10.2004)

        3,6 kg Słód pilsneński
        0,4 kg Słód karmelowy jasny

        Zcieranie:
        52 st.C - 15 min
        62 st.C - 15 min
        72 st.C - 40 min

        Chmiel-szyszka
        25gm - goryczkowy Izabela - 60 min
        35gm - aromatyczny Lubelski - 10 min

        Drożdże Windsor Danstar (pozdrowienia dla mapajak'a)

        Nastaw 18 l. 12,5%


        P.S.
        Do zacierania wykorzystany został lekko zmechanizowany kociołek zacierny może wkrótce go opiszę.
        - Wujek Brewery -

        Comment

        • slado
          Gość
          • 07-2003
          • 1072

          #19
          sebox napisał(a)
          ...
          Do zacierania wykorzystany został lekko zmechanizowany kociołek zacierny może wkrótce go opiszę.
          Czekamy z niecierpliwością. Podpatrzymy, wykorzystamy pomysły

          Comment

          • sebox
            Member
            • 08-2004
            • 73

            #20
            Warka nr 6.- Bubbel
            (warzona 23.11.2004)

            4,0 kg Słód pilzneński
            0,5 kg Słód karmelowy jasny
            0,5 kg Słód monachijski

            Zcieranie:
            62 st.C - 20 min
            72 st.C - 40 min

            Chmiel-
            25gm - goryczkowy Marynka (granulat 90)- 60 min
            25gm - aromatyczny Lubelski (granulat 90) - 10 min
            10gm - aromatyczny Lubelski (szyszka) - 10 min
            Drożdże Trappist High Gravity

            Nastaw 19 l. 15%


            P.S. W tej warce został uwarzony setny litr piwa w moim browarze
            Za kolejne hektolitry
            - Wujek Brewery -

            Comment

            • Borysko
              Senior
              • 02-2004
              • 1144

              #21
              sebox napisał(a)
              Warka nr 6.- Bubbel
              Po co tak od razu zakładać, że wyjdzie bubel
              Prawie na pewno wyjdzie smaczne

              Comment

              • sebox
                Member
                • 08-2004
                • 73

                #22
                HAHAHAHAHAAAA ale dałem ciała z tym Bubblem miało być Dubbel oczywiście - 2 razy sprawdzałem i nie zauważyłem.
                Ale już skoro padło Bubbel to jeśli wyjdzie kiepskie (w co wątpię) to zostanie tak na etykiecie.
                Za buble i te całkiem smaczne
                - Wujek Brewery -

                Comment

                Przetwarzanie...
                X
                😀
                🥰
                🤢
                😎
                😡
                👍
                👎