Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7
					
				
				
			
		Ząbkowski browar "BAJECZNY" gotuje
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 To co na ściankach gąsiora , to efekt zlewania piwa czy po prostu trochę nim "porzucałeś"?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7tak to wygląda
 Moja rada jest taka: butelkuj prędko, zostawiając korzuch z kilkoma centymetrami piwa w balonie.
 Możesz mieć duże szanse na I miejsce na kwaśnej scenie, ale możesz też wcale nie wejść na podium. Miałem takie niespodzianki w piwach i mogę powiedzieć , że na dwa taki zabutelkowane jedno jest niepijalne.Popieram domowe browary!
 
 Polakom gratulujemy naczelnika
 
 Zamykam browar.
 Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
 
 gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 cuś na calineczce
 
 Faktycznie trochę nim rzucałem, tak tez zrobię - właśnie od wczoraj nad tym główkujęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikTo co na ściankach gąsiora , to efekt zlewania piwa czy po prostu trochę nim "porzucałeś"?
 Moja rada jest taka: butelkuj prędko, zostawiając korzuch z kilkoma centymetrami piwa w balonie...
 
 Widzę, że " klub życzliwych" jest tu mocno zadomowiony ( jest to klub b. milusiński, członkowie są b. ciekawymi ludźmi - za przynależność do tego klubu na studiach miałem kilka fajnych rozmów od dziekana w górę, obecni członkowie takiego klubu z radością witają nowego członka > na pewno kiedyś zostanę jego członkiem ale oby jak najpóźniejPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikMożesz mieć duże szanse na I miejsce na kwaśnej scenie, ... )
							
						pijmy, bo pełnych butelek nie skupują )
							
						pijmy, bo pełnych butelek nie skupująComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Ja bym go raczej nazwał klubem realistówPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7Widzę, że " klub życzliwych" jest tu mocno zadomowiony  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 jeżeli Calineczka była trująca to... niedożyję jutra. Razem z kumplem szukając śladów zepsucia, przy butelkowaniu, obciągneliśmy we własne nery coś koło 3-4 litrów.
 a jeżeli jest tylko niezdrowa to mam nadzieję, że ceramika z Koła jest wytrzymała tak poważniej to mętniaczek lekki 5 Blg słodowy b. wyraźny smak i leciutka goryczka w tle i co dziwne, wcale nie wyczuwawam posmaku wody tak poważniej to mętniaczek lekki 5 Blg słodowy b. wyraźny smak i leciutka goryczka w tle i co dziwne, wcale nie wyczuwawam posmaku wody 
 Zabutelkowano i odczekam ze 3 tygodnie pijmy, bo pełnych butelek nie skupują pijmy, bo pełnych butelek nie skupująComment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to... Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...- 
							Channel: Sprzęt
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Cześć wszystkim 
 Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...- 
							Channel: Kołyska piwowarska
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo- 
							Channel: Kołyska piwowarska
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...- 
							Channel: Kołyska piwowarska
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Cześć wszystkim,
 
 Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:
 
 1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...- 
							Channel: Kołyska piwowarska
 
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
							
						
Comment