O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
No to fajnie Titus jest chyba na jakiejś imprezce więc nie odpowie. Ja sie tylko zastanawiam nad prowiantem, bo nie chcę żebyśmy ogołocili mu lodówkę. Jakieś propozycje? Jak to było podczas pierwszego warzenia?
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Byłem tam parę razy i nie miałem problemu, choć gospodarz uprzedzał, że jeden z nich jest ciut agresywny. Mnie nie atakował Przepraszam, że się zmyłem tak szybko, ale klient po towar przyjechał, a potem zadzwonili na obiad.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
He, he, akcja jak z filmu Uśmiałem się jak dziki. Szczególnie na widok normalnego Shlangiego wchodzącego i bladego jak ściana uciekającego
Tym razem warzone u Titus_Fox'a w składzie: berdo, cez, e-prezes, Shlangbaum, Titus_Fox.
Składniki na 30 litrów:
3 kg słodu monachijskiego
2,5 kg słodu pilzneńskiego
0,4 kg płatków owsianych
0,4 kg słodu Caramunich II
0,3 kg słodu Cararoma
zacieranie dekokcyjne
główny zacier:
66*-->62* - 25'
74*-->72* - 40'
dekot gotowany przez 10 minut
chmielenie
Lubelski 2,6% 60g - około 20'
Marynka 6,6% 65g - w sumie można powiedzieć, że 90'
drożdże Saflager S-23
blg 12
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPROSTOWANIE: Do nazwy piwa e-prezes się podobno nie przyznaje
DZIĘKI PANOWIE ZA WSPÓLNĄ PRACĘ NAD GARAMI
koszt warki 48 zł nie licząc energii i konfekcjonowania
Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....
Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
Najwięcej miejsc do...
Comment